Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας,  για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίου

27 Μαΐου 2021
12:47
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού, συνελήφθησαν χθες (26-05-2021) το βράδυ σε περιοχές της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 31 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στη μεν πρώτη περίπτωση αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 25χρονο αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα καπνoύ βάρους -417,2- γραμμαρίων, χωρίς αυτή να φέρει την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σε αυτήν ο τόπος προέλευσης και κατασκευής της.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 25χρονος επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ για νομοθεσία περί αλλοδαπών.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 31χρονο αλλοδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και  στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα καπνoύ βάρους -518,7- γραμμαρίων, χωρίς αυτή να φέρει την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σε αυτήν ο τόπος προέλευσης και κατασκευής της.

Ανωτέρω ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, ενώ οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.