Στάθης Κωνσταντινίδης: «Πήρε ΦΕΚ η ειδική ενίσχυση για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα»

28 Μαΐου 2021
16:00

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για την ενίσχυση των παραγωγών καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας με το ποσό των 205 ευρώ / στρέμμα. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες των δηλώσεων ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τις σχετικές ενισχύσεις. Εκτός από την πατάτα, η απόφαση αφορά το καρπούζι, θερμοκηπιακή τομάτα και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας, για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας

Ειδικότερα, προβλέπονται ενισχύσεις ύψους:

* 205 ευρώ/στρέμμα για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα

* 500 ευρώ/στρέμμα για την θερμοκηπιακή τομάτα εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης

* 210 ευρώ/στρέμμα για το  θερμοκηπιακό αγγούρι εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης και

* 140 ευρώ/στρέμμα για το υπαίθριο καρπούζι, το mini και το obla 

Η σχετική διαδικασία θα διενεργηθεί από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

Οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενίσχυσης σε ειδική εφαρμογή (ηλεκτρονική πλατφόρμα).

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε «Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται άλλο ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής μας, το οποίο μου είχαν θέσει οι παραγωγοί σε πρόσφατες επικοινωνίες μας. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, το κράτος στέκεται υπεύθυνα και με συνέπεια δίπλα στον πολίτη.»

 

5 σχόλια

  • Εσυ συνέχισε να ξεχωρίζεις με τα έργα και τις πράξεις σου…η καλύτερη απάντηση σε όσους έχουν κρυφτεί και σε όσους τους βάζουν τα γραφεία τους να βρίζουν!!
    Ένας είσαι ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ!!
    Πρώτος.

  • Τέτοια θέλουμε να βλέπουμε να γίνονται! Ο βουλευτής μας κάνει το χρέος του προς τον τόπο που τον ανέδειξε. Συγχαρητήρια!

  • Από πατάτες άλλο τίποτα Σταθικο μου , δύο χρόνια τώρα ο συρφετός σας έχει πάρει μάστερ και ντοκτορά στις πατάτες αχαχαχαχ ???????????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.