Ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων δυτικής Μακεδονίας (ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥΜ) θέτει δημόσια ερωτήματα προς την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την υπό έγκριση υποβολή πρότασης του έργου <<προμήθεια εξοπλισμού του ΑΓΣ Μακεδονική δύναμη Κοζάνης>>: “Βάσει ποιων κριτηρίων θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός συγκεκριμένου συλλόγου;”

31 Μαΐου 2021
17:00

 

Ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων δυτικής Μακεδονίας (ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥΜ) ενημερώθηκε μέσω του τύπου και της πρόσκλησης της οικονομικής επιτροπής ότι θα συζητηθεί  στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας η έγκριση υποβολής πρότασης του έργου <<προμήθεια εξοπλισμού του ΑΓΣ Μακεδονική δύναμη Κοζάνης>> ποσού 65000 ευρώ. Zητάμε πριν την εισαγωγή για συζήτηση να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις γιατί  εύλογα γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Βάσει ποιων κριτηρίων θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός μόνο του  συγκεκριμένου συλλόγου.

2. Ο εξοπλισμός σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από την περιφέρεια, θα ανήκει στο Δήμο Κοζάνης και όχι στον εν λόγω σύλλογο. Θα θέλαμε γραπτή βεβαίωση για την κυριότητα του εξοπλισμού σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο ελέγχου που έχετε εκδώσει.

3. Ο εξοπλισμός που ζητείται δίσκοι ισορροπίας, στεπ, τατάμι, ανδρείκελα  προπόνησης καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης και βαθμολόγησης κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι εξειδικευμένος και αρκετά ακριβός και χρησιμοποιείται κυρίως για το άθλημα του Ταεκβοντό. Θεωρούμε απαράδεκτο τη δυνατότητα χρήσης η Περιφέρεια να την επιτρέπει μόνο σε ένα σύλλογο στη Δυτ. Μακεδονία.

4. Με δεδομένη από ότι αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη πόρων για την προώθηση  του αθλητισμού θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αιτούνται επιδότησης όλοι οι σύλλογοι και τα γυμναστήρια ανά την περιφέρεια γιατί τα μετάλλια μπορούν να έρθουν και σε άλλα αθλήματα αν η περιφέρεια βοηθήσει.

5. Ο σύλλογος μας σε αίτημα που υπέβαλλε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη πριν λίγους μήνες για την οικονομική στήριξη των γυμναστηρίων μέσω του τοπικό πόρου έλαβε την απάντηση πως δεν μπορούν να διατεθούν τα χρήματα του πόρου προς ενίσχυσή μας ενώ τώρα βλέπουμε πως δίνονται με μεγάλη ευκολία .Τα χρήματα του τοπικού πόρου ανήκουν σε όλους τους πολίτες της Δυτ.Μακεδονίας και επιβάλλεται να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους συλλόγους και τις επιχειρήσεις. Επειδή λοιπόν η ενίσχυση μόνο του συγκεκριμένου συλλόγου είναι προκλητική για  την τοπική κοινωνία ,προκαλεί το δημόσιο αίσθημα των πολιτών και θέτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ζητάμε με την παρούσα επιστολή να αναβληθεί η ψήφιση της επιχορήγησης και να ενισχυθούν ανάλογα οι επιχειρήσεις μας και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Δ. Μακεδονία .

Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ
ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.

9 σχόλια

  • Γιατί αυτοί βγάζουν πρωταθλητές εντός και εκτός Ελλάδος. Και οι υπόλοιποι τανσταρεους για την παραλία.

  • Απαράδεκτη τοποθέτηση με μπερδεμένο σκεπτικό.. Εσείς είσαστε εταιρίες και αυτός είναι σύλλογος. Εσείς εισπράττεται (και καλά κάνετε) χωρίς να έχετε αθλητικό ανταγωνισμό και η Μακεδονική Δύναμη παράγει πρωταθλητισμό. παγκόσμιος πρωταθλητής στο σύλλογο και πάνω από 17 πανευρωπαικοί, και πανελλήνιοι πρωταθλητές. . Έχετε τη δυνατότητα να μπείτε στο Αθλητικό μητρώο Συλλόγων της ΓΓΑ; όχι γιατί είσαστε εταιρείες. Αυτοί μπήκαν.. Από την ανακοίνωσή σας φαίνεται πως ο εξοπλισμός έχει να κάνει με το τάεκβοντο. Εσείς τι σχέση έχετε με εκμάθηση ολυμπιακών αθλημάτων; και πολλά άλλα.. Λανθασμένη τοποθέτηση κύριοι. Στην περιφέρεια να απευθυνθείτε για να ενισχύσει τις εταιρίες σας. Οι σύλλογοι είναι κάτι άλλο..

  • Ο σύλλογος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί για την αγορά υλικού
    Μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά αλλά αυτό συνεπάγεται και οικονομική ενίσχυση των άλλων

  • Παρακαλούνται οι συλλογοι όλων των αθλημάτων της δυτικής Μακεδονίας να απευθυνθούν στην περιφέρεια για επιδοτήσεις!!! Λεφτά υπάρχουν!!! Αλλά όχι για όλους, προφανώς…

  • Να παρθεί εξοπλισμός σε όλους τους συλλόγους αν είναι δυνατόν συμφωνούμε…. ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων γιατί παίρνει θέση για το θέμα, δεν άκουσα κανένας σύλλογο να παίρνει θέση για τα 40νταρια της περιφέρειας προς τα γυμναστήρια!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.