Κύριε Πρωθυπουργέ καλωσορίσατε στην πραγματική ζωή! (Γράφει ο Ν. Σαμαράς)

1 Ιουνίου 2021
19:36

Παρακολούθησα τον πρωθυπουργό Κύριο Μητσοτάκη να μιλά σε συνέδριο για την δημόσια υγεία και την covid και μετά-covid εποχή. Είπε λοιπόν ότι δεν μπορεί να έχουμε νοσοκομεία σε απόσταση 20 και 30 χιλιομέτρων και ουσιαστικά να μη λειτουργεί κανένα!!…. Δεν μπορεί να έχουμε νοσοκομεία για 20-25000 πληθυσμό, όταν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ένα σύγχρονο οργανωμένο κέντρο υγείας επειγόντων περιστατικών. Κύριε Πρωθυπουργέ καλωσορίσατε στην πραγματική ζωή!!!!!! Χρόνια έχω καταθέσει τις απόψεις μου δημοσίως, για ένα σύγχρονο ΕΣΥ στην Δυτική Μακεδονία. Για ένα νοσοκομείο στην Δυτική Μακεδονία, το οποίο θα είναι υπεραρκετό!!!!….και υπάρχει το νοσοκομείο αυτό!!!! Για ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα πρότυπα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Σήμερα λειτουργούν 5 νοσοκομεία και ουσιαστικά δεν λειτουργεί κανένα!!!. Διαθέτουμε 800 νοσοκομειακές κλίνες στη Δυτική Μακεδονία και οι 500- 600 κλίνες είναι μόνιμα κενές!!! Ναι αυτό φαντάζει φυσιολογικό για το Ελληνικό δημόσιο!!!!. Σήμερα τα δύο βασικότερα νοσοκομεία της περιφέρειας μας, Μαματσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, είναι σε δεινή λειτουργική κατάσταση, με τον χειρουργικό τομέα να υπολειτουργεί ελλείψει αναισθησιολόγων και να μην μπορεί να γίνει κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο!!!! Με τις προκηρύξεις πρόσληψης γιατρών να καταλήγουν άγονες, σε ένα σύστημα υγείας απαξιωμένο που δεν αποτελεί πόλο έλξης, αντιθέτως προσβάλλει τους λειτουργούς του. Με συνεχείς παραιτήσεις γιατρών, γιατί το ΕΣΥ σήμερα είναι σε πλήρη αδιέξοδο και αποτελεί προσβολή για πολίτες και λειτουργούς της υγείας…. Κύριε Πρωθυπουργέ δεν έχετε χρόνο για καθυστερήσεις, για διαβουλεύσεις και συσκέψεις. Προχωρήστε άμεσα!!!!! Τρέξτε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Ναι το ΕΣΥ αποτέλεσε επανάσταση το 1983, όμως εγκαταλείφθηκε άμα τη γενέσει του. Αυτό που κάναμε ήταν να κτίζουμε νοσοκομεία ανεξέλεγκτα χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, για να ικανοποιήσουμε την κοινή γνώμη, το κοινό αίσθημα και τους κατασκευαστές! Να διορίζονται Γιατροί και να φθάνουν στον βαθμό του διευθυντή χωρίς να έχουν ποτέ ουσιαστικά αξιολογηθεί οι ίδιοι και το έργο τους και χωρίς να εκτιμηθεί η επάρκειά τους. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εξορθολογίσουμε το ΕΣΥ και να το υπηρετήσουμε προς όφελος των πολιτών και της αξιοπρέπειας των λειτουργών του.
Από ανάρτηση στο facebook του Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας & Aντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Νίκου Σαμαρά

31 σχόλια

  • Στην Ελλάδα κ το ένα κεντρικό που θα γίνει ερημωσει! Οπότε καλύτερα 5 κ έρημα δίπλα στο σπίτι σου, παρά 1ερημο κ μακρυά από το σπίτι σου!

  • Για ποιο Νοσοκομείο λες???? για το μποδοσακειο που καταρεει???? για την Πτολεμαιδα που εχει 40.000 κοσμο ενω η Κοζανη λαμβανει το 70% της Περιφερειασ σε έργο και ασθενείς 100.000 + ανθρώπων….

  • Η θέση ενός περιφερειακού νοσοκομείου δεν εξαρτάται από τις επιθυμίες κανενός .
    Υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια για να προσδιοριστεί η θέση του .
    Είναι ο αριθμός των ασθενών που μετακινούνται επί τα χιλιόμετρα που διανύουν για να μεταβούν στο νοσοκομείο .
    Η θέση του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ νοσοκομείου δεν πληροί τα παραπάνω κριτήρια .

  • το Νοσοκομείο Πτολεμαιδας και αγονο που είναι και πάλι δε γεμιζει και παίρνει και απο την Κοζάνη, όλα τα έχουν αλλά και των αλλονων δικά τους τα θέλουν!!! Τι ανθρωποι είναι αυτοί??? Οι πολιτικοί μασ τί λένε???

    • Το δικό σας το μαυσωλείο να κλείσει καλύτερα. Το Μποδοσάκειο είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία πανελλαδικά. Ένα διαμάντι έχουμε εσείς εκεί με τον λαβύρινθο τι μιλάτε

      • Στην πτολεμαιδα βαλαν και παιδικο σταθμο μεσα να γεμισει ο χωροσ γιατι γιατρουσ και ασθενεισ δεν είχαν ποτε…

  • Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό, ότι για 20.000 κατοίκους πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο οργανωμένο Κ.Υ πού να εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά και αυτό να γίνει στην Πτολεμαΐδα που πληροί τις προϋποθέσεις και το δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο στην Κοζανη….

  • φταιαξατε ενα νοσοκομειθο στην ακρη του πουθενα και τωρα που εγινε η απολιγνιτο[ποίηση το πλασαρετε για κελεπουρι.

  • Και το Πανεπιστήμιο πρέπει να έρθει σταδιακά στην Πτολεμαΐδα.
    Τόσα χρόνια μπαίνει εισόδημα σε κάθε οικογένεια της Κοζάνης περίπου 600 € από τους φοιτητές χωρίς κάποιος από την οικογένεια να δουλέψει. Καιρός είναι να κερδίσουν και άλλοι από αυτά τα χρήματα.
    Και μην ξεχνάμε και τις υπόλοιπες χιλιάδες θέσεις εργασίας του Δημοσίου στην Κοζάνη.

  • Για την απαξίωση των ασθενών λόγω αδιαφορίας πολλών υγειονομικών ( όχι όλων) δεν λέτε τίποτα….ένας στους 1000στελνει ευχαριστήρια και οι υπόλοιποι απογοητευμένοι παρακαλουν
    μην πέσουν στα χέρια τους γνωρίζοντας ότι δεν θα δικαιωθούν.
    Αξιολόγηση πάντα με πολιτικά κριτήρια .Αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα κάποιοι από αυτούς θα είχαν πάρει δρόμο.Μονο τα δικαιώματά τους ξέρουν.

  • Ο δήμος Αμυνταίου Φλώρινας και σχεδόν όλη η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στο Μποδοσάκειο που θέλετε να κλείσετε πάει για νοσηλεία… Αχρείαστο να είναι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.