Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

3 Ιουνίου 2021
10:55

Ανάσα για τους πατατοπαραγωγούς της Εορδαίας η στρεμματική ενίσχυση των καλλιεργειών τους λόγω των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό και τη μη απορρόφηση του προϊόντος τους στην Αγορά, με συνέπεια να υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Τον Νοέμβριο του 2020 παραγωγοί στο Φούφα, που εξ αιτίας της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, είδαν τη σοδειά τους να σαπίζει στις αποθήκες και στα χωράφια, απαιτούσαν από την Πολιτεία, ισότιμη αντιμετώπιση με άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, για την επιδότηση της φθινοπωρινής πατάτας.

Χθες Τετάρτη 2 Ιουλίου άνοιξε το σύστημα της υποβολής των αιτήσεων άμεσης επιχορήγησης σε διάφορους αγροτικούς τομείς, μεταξύ άλλων, της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας με την αποζημίωση ανά στρέμμα να ανέρχεται στα 205 ευρώ. Η  καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 2 Ιουλίου.

Η ενίσχυση αυτή, όπως ανέφεραν νέοι αγρότες, θα τους επιτρέψει να αποπληρώσουν οφειλές των παρελθόντων μηνών, να προμηθευτούν εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ενώ  αποτελεί, όπως λένε οι ίδιοι, κίνητρο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • τοσο δύσκολο ήταν να αγοραζαν οταν έπρεπε το προιον και να το έδιναν σε ευπαθείς ομάδες και ιδρύματα. μοιράζουν χρήματα σε συγκεκριμένες ομάδες και μετά θα μας πουν το κλασσικό Μαζί τα Φάγαμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.