Επώνυμη καταγγελία αναγνώστη στο kozan.gr: Σε πολυκατοικία της πόλης οι γάτες με την ευθύνη κάποιων κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους ίδιους τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες της

4 Ιουνίου 2021
10:39

Σε ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Αρματωλών* καθέτου της οδού Δημοκρατίας και παράλληλης της οδού Παπασιώπη, οι γάτες με την ευθύνη κάποιων κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τους ίδιους τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες της Τη στιγμή που σας γράφω οι γάτες είναι περί τις 15 και εντός ολίγου πρόκειται να αυξηθούν κατά τη γνωστή ρήση “Αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι… και κατακυριεύσατε”! Φυσικά, η “φιλοξενία” των κατά τα άλλα αξιολάτρευτων γατούληδων έγινε χωρίς την έγκριση κανενός άλλου, κατά παράβαση της κοινής λογικής, αλλά και του σχετικού νόμου Ν.4039/2012 που ρητώς και εκτός άλλων αναφέρει ό,τι η εγκατάσταση και φιλοξενία ζώων σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας απαγορεύεται!!! Και απαγορεύεται “για ευνόητους λόγους” να μου επιτραπεί να συμπληρώσω… Θεωρώ περιττό να αναφερθώ ενδελεχώς στη στάση που έχει επιδείξει η πλευρά των υπευθύνων γι’ αυτή την κατάσταση όπως επίσης και στην υπομονή και ανοχή των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας, αλλά και όλης της γειτονιάς στα ποικίλα προβλήματα και κινδύνους που προέκυψαν απ’ αυτή την άτυπη συμβίωση. Οπότε και δε θα το κάνω μιας και δεν είναι το πραγματικό θέμα. Παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις και καταγγελίες στην αστυνομία και τις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, που κατά τα άλλα αυτεπαγγέλτως και άμεσα θα έπρεπε να λύσουν το θέμα όπως ορίζει ο νόμος, με το να τα πάρουν και να τα φιλοξενήσουν σε κατάλληλο χώρο, κάτω από κτηνιατρική παρακολούθηση. Παρά τα καταγεγραμμένα απ’ την αστυνομία συμβάντα προσπάθειας εξόντωσης αυτών των ζώων από ανθρώπους που δεν αντέχουν στην παρουσία τους. Κάτι που δυνητικά θέτει σε κίνδυνο και όλα τα άλλα δεσποζόμενα ή μη, ζώα της περιοχής. Το τελευταίο συμβάν στη γειτονιά ήταν τον περασμένο Αύγουστο… Οι εκ του νόμου αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εξακολουθούν να δηλώνουν επισήμως την αναρμοδιότητά τους, να ερμηνεύουν και να χρησιμοποιούν “δημιουργικά” την ασάφεια του νόμου, ως προς το τι είναι “φυσικό περιβάλλον” για τα ζώα. Αλήθεια, από πότε η σύγχρονη ανθρώπινη πόλη και δη το κέντρο της, αποτελεί φυσικό περιβάλλον ακόμη και για τα οικόσιτα ζώα; Στην τελική αδιαφορούν και δεν επιλύουν το θέμα ως οφείλουν. Κατόπιν όλων αυτών καλώ τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Κοζάνης κ. Βασιλακόπουλο, αλλά και την εισαγγελέα Κοζάνης που ανέλαβε την έρευνα για το προαναφερθέν έγκλημα του Αυγούστου. Να ακούσουν τις απεγνωσμένες πλέον εκκλήσεις ενός φιλόζωου και κατοίκου της επίμαχης πολυκατοικίας. Να εφαρμόσουν τον νόμο και να βάλουν τέλος σ’ αυτό το αέναο ΑΙΣΧΟΣ!!!

*Η οδός “Αρματωλών” εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία αναγράφεται όλως περιέργως και αδικαιολογήτως ως “Καραγκούνη” στους νέους χάρτες της πόλης, αλλά και στους χάρτες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μας πολλά προβλήματα ιδιαίτερα με τις διάφορες υπηρεσίες, αλλά και την αλληλογραφία μας. Παρά τις οχλήσεις τις δικές μου και πιθανών και άλλων κατοίκων στο δήμο, ουδεμία απάντηση έχω πάρει και το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει άλυτο. Τέλος, να επισημάνω πως με το όνομα “Αρματωλών” πλέον αναγράφεται η γνωστή οδός “Επαναστάσεως” κάθετη στη δημοκρατίας, στο ύψος του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης!

Δημήτρης Αποστολίδης

12 σχόλια

  • Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και στην οικοδομή της Γ Μπούσιου,αν λυθεί το πρόβλημα σας θα παρακαλούσα να μας το πείτε,,,,

    • Λυπάμαι που το μαθαίνω! Δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία των αρμοδίων. Σ’ όλη τη χώρα συμβαίνει αυτό. Σας παροτρύνω να προβείτε σε ανάλογη καταγγελία στις υπηρεσίες του Δήμου και όπου άλλου με την ελπίδα να λύσουμε οριστικά το ζήτημα. Ισχύς εν τη ενώσει!!! Τέλος, εύχομαι να μπει μια τάξη στο θέμα με τα σκυλάκια και γατάκια μας.

  • Η γάτες είναι καλά δεν θα βγάλετε ούτε ποντίκια ούτε φίδια ? ούτε σαβρουλες σκυλακια μην γεμίζετε και φωνάζουν.

  • ΣΤΟΥΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ….

  • και με τα σκυλιά το ίδιο πρόβλημα μόνο ντροπή και αίσχος για το Δήμαρχο και αντιδήμαρχο καθαριότητας κάτω από το φανο της σκουρκας γίνεται χαμός από σκυλιά και κάθε βράδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και τα και τα παιδιά μας δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια μας

  • Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στην οδό Πατριάρχου φωτίου,η γειτόνισσα βγάζει λαδόκολλες στις Ρόδες των αυτοκινήτων για να ταίσει τα γατιά τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι στο σύνολο..οι λαδόκολλες μένουν εκεί κ με τον αέρα παρασύρονται στις αυλές μας..είναι αδύνατο πλέον να έχουμε κήπο στην αυλή.μας μιας κ είχε γίνει αποχωρητήριο για τα γατιά.. διότι η εν λόγω κυρία ταίζει εκτός της οικίας της τα γατιά κ δε διαθέτει στην αυλή της χώρο για να κάνουνε την ανάγκη τους τα ζώα ….

    • Δυστυχώς αυτό το κάνουν πολλοί. Το παίζουν φιλοζωοι αλλά έξω από το σπίτι τους κ την αυλή τους. Σε όλες τις γειτονιές το ίδιο γίνεται. Στη δικιά μας βγάζουν αλουμινόχαρτα κουτιά από γάλατα βάζουν το φαι μέσα αλλά μετά τα σκουπίδια μένουν.

  • Τουλάχιστον είναι γάτες ακίνδυνες και σε πολλές περιπτώσεις παιχνιδιάρες κιόλας φαντάζομαι. Γιατι σε κάτι άλλες οικοδομες …. στο ασανσερ , στο λεβητοστάσιο , στις σκάλες….δεν ξέρεις όταν έρχεσαι απ’εξω αν θα βρεις κατι ποντικια ναααα……… με το συμπαθειο η κατσαριδες επισης νααααα….παλι με το συμπαθειο!
    Οποτε καλύτερα γατούλες μη το πειτε ουτε του παπα!

  • Οι γάτες στους κοινόχρηστους χώρους, είναι εστία μόλυνσης, κατά καιρούς αν κάποια πέθανε η δυσοσμία είναι αφόρητη, και έχει συμβεί αρκετές φορές,,,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.