Ενημέρωση του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας για συνταξιοδοτικά θέματα

4 Ιουνίου 2021
10:40
  • Η Σ.Σ.Ε. 2021 μεταξύ ΓΕΝΟΠ και ομίλου Δ.Ε.Η. υλοποιείται για τους εν ενεργεία συναδέλφους. Καμία δήλωση της Δ.Ε.Η. για τους συνταξιούχους που δούλευαν την επίμαχη περίοδο 01/01/2019-31/05/2020.
  • Εξώδικη πρόσκληση του Σωματείου για το θέμα.
  • Εν αναμονή για την υλοποίηση του Νόμου Βρούτση Την ορθή αποτύπωση του εργασιακού βίου Την Απόφαση του ΣτΕ.
  • Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην απονομή Εφάπαξ και Επικουρικών.

  1. Η ΔΕΗ άρχισε να υλοποιεί την Σύμβαση Εργασίας στο εδάφιο που αφορά στις περικοπές των ειδικών επιδομάτων. Η καταβολή θα γίνει σε τρεις δόσεις στους εν ενεργεία συναδέλφους. Αυτονόητο είναι ότι όσοι συνταξιούχοι εργαζόταν στην συγκεκριμένη περίοδο θα έπρεπε να λάβουν το αντίστοιχο ποσό που αναλογεί στον χρόνο που δούλεψαν, όμως η Διοίκηση της ΔΕΗ παρά τις οχλήσεις τηρεί σιγή ιχθύος. Το Σωματείο μας θα καταθέσει εξώδικο για να αναγκάσει την ΔΕΗ να απαντήσει για τις προθέσεις της. Εάν η απάντηση είναι αρνητική τότε θα προχωρήσουμε σε προσωπικές αγωγές για να τα διεκδικήσουμε δια της δικαστικής οδού.

          Παρακαλούμε τους συναδέλφους που αφορά το εν λόγω ζήτημα να

          είναι σε επαφή με το Σωματείο.

  1. Αναμένουμε την Απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του Δώρου και της Επικουρικής. Η δίκη έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2021 και η Απόφαση αναμενόταν πριν το Πάσχα όμως ακόμα δεν έχει εκδοθεί.
  2. Με δηλώσεις του Υπουργού επιτέλους θα γίνει ο επανυπολογισμός με το Νόμο Βρούτση ο οποίος έχει αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019 και θα καταβληθούν οι αυξήσεις τέλος Ιουνίου για τους μετά το 2016 συνταξιούχους και στο τέλος Ιουλίου για τους πριν το 2016 επί του θέματος θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.
  3. Όσοι αναμένουν Τροποιητικές Αποφάσεις για τα 35 χρόνια ΥΒΑΕ το Σωματείο είναι σε καθημερινή επαφή με τον ΕΦΚΑ έτσι ώστε να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα. Περιμένουμε επίσης τη σωστή αποτύπωση του εργασιακού βίου στα έντυπα των μηναίων ενημερωτικών σημειωμάτων, έτσι ώστε να αποτυπωθούν επιτέλους ακριβώς οι αποδοχές και οι προσωπικές διαφορές και να μπορούμε να εκτυπώσουμε ενημερωτικά σημειώματα.
  4. Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με τους Νέους Συνταξιούχους:

         Στις  Κύριες συντάξεις τελειώνει ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ και αρχίσανε τον

         ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2021.

         Στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ βρίσκονται στον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2018.

         Στην απονομή ΕΦΑΠΑΞ βρίσκονται στον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2020.

    Παραμένουν ακόμα τα προβλήματα με τα άλλα πρώην ταμεία ΤΣΜΕΔΕ – ΝΑΤ – ΟΑΕΔ.

    Για τα Γενικότερα θέματα της απολιγνιτοποίησης  είμαστε σε επαφή και με άλλα σωματεία της περιοχής για ενιαίες δράσεις.

                  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ

2 σχόλια

  • πρεπη να δωση η δεη αυτα που και τα δικεουμαστε γιατι ειναι αδικο εμεις ολι τα δοσαμε τα ονοματα μας στον μανε που μας ενημερονει να μιλισετε με αυτον που ξεκινισε και ξερη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.