Από το χθες στο σήμερα – Από την ασφάλεια στην ανασφάλεια (Γράφει η Γκουτζιαμάνη Γιάννα)

8 Ιουνίου 2021
17:16

Μια η λέξη, δύο οι καταστάσεις. Ένα στερητικό α και ένα ν που ήρθε για να διευκολύνει την παρουσία του α, έφεραν το άνευ. Αυτό διέγραψε όλα τα συστατικά της ασφάλειας που περιέβαλαν με θαλπωρή το άτομο.

Η Αμοιβή του έδινε τη δύναμη για το επόμενο βήμα. Η Σταθερότητα του επέτρεπε να Φιλοσοφεί τη ζωή. Με Αξιοπρέπεια μπορούσε να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Αυτός ο αγώνας το έκανε να Λάμπει από ευχαρίστηση. Μπορούσε να πετάει στα φτερά του Έρωτα, Ισορροπούσε μέσα του. Έβλεπε ψηλά στ’ Αστέρια.

Αυτά στο χθες. Στο σήμερα, το άνευ της ανασφάλειας έφερε τη δική του κατάσταση, με τα δικά του υλικά. Η Απόρριψη αφαιρεί από το άτομο την ψυχική δύναμη. Η διαρκής Στέρηση γεμίζει την ψυχή του με Φόβο και Άγχος. Για όλα χρεώνεται ένα Λάθος. Η έλλειψη στήριξης τον κάνει Ικέτη και περπατά πάνω στο σχοινί της Αβεβαιότητας.

Από τη σταθερότητα της ασφάλειας του χθες ως την αβεβαιότητα της ανασφάλειας του σήμερα, το στερητικό α ανοίγει μια άβυσσο. Μπορούμε να ρίξουμε σχοινιά σωτηρίας για όποιον κάνει αναγκαστικά το πέρασμα αυτό: την Αποδοχή, το Σεβασμό, τη Φιλία, μια Αγκαλιά, τη Λύτρωση, μια Επιβράβευση, μια Ιδέα, την Αγωνιστικότητα.

Το καλό είναι σαν το φως του κεριού, είναι μικρό, αλλά διαλύει το σκοτάδι.

Κοζάνη 8-6-2021

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

2 σχόλια

  • Εσείς και οι όμοιοι σας ήσασταν ασφαλείς επί σειρά ετών για πολλούς και διάφορους λόγους.. μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας βιώνουν δεκαετίες την αβεβαιότητα της ανασφάλειας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.