O Δήμος Σερβίων για την ένταξη έργου ύψους 6.383.148 € στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: “Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το πόσιμο νερό και την υδροδότηση, φαίνεται ότι βαίνουν προς οριστική αντιμετώπιση”

17 Ιουνίου 2021
20:54

Το μεγαλύτερο έργο σε χρηματοδότηση αλλά και σε σημασία που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος Σερβίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»!

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόταση και μελέτη του Δήμου Σερβίων προϋπολογισμού σχεδόν έξι εκατομμυρίων ευρώ (€ 6.383.148,00) για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία, συστήματος βελτίωσης της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης του Δήμου και εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το πόσιμο νερό και την υδροδότηση, φαίνεται ότι βαίνουν προς οριστική αντιμετώπιση.

Το εν λόγω έργο αφορά στην ποσοτική και ποιοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλο το δίκτυο του Δήμου. Υιοθετώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες και διεθνείς πρακτικές, το νέο σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού ύδρευσης θα παρέχει στην υπηρεσία του Δήμου να βελτιώσει τη λειτουργία του και να εξασφαλίζει επαρκή ποσότητα νερού για την ανθρώπινη κατανάλωση σε όλο τον Δήμο. Το έργο περιλαμβάνει 7.500 ψηφιακά υδρόμετρα, δημιουργία 6 σταθμών ελέγχου, σύστημα μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών, 20 σταθμούς ελέγχου πίεσης, φορητό εξοπλισμό ελέγχου διαρροών, αντίστοιχα λογισμικά και ψηφιακές εφαρμογές που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος.

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι η ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, ο ποιοτικός έλεγχος, η μείωση των διαρροών, η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων και η εξασφάλιση επάρκειας νερού.

Ένα σχόλιο

  • Μας ήρθε νερό 400 ευρώ για σπίτι 2 ανθρώπων. Είναι σοβαροί εκεί στο δήμο ποτέ δεν πληρώσαμε τόσα πολλά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.