Ακέφαλο κινδυνεύει και πάλι να μείνει το ΔΗΠΕΘΕ – Λήγει η θητεία Μυριανθόπουλου στο τέλος του Ιουνίου

20 Ιουνίου 2021
07:59

Στο… κενό κινδυνεύει βρεθεί από το τέλος του Ιουνίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Βασίλη Μυριανθόπουλου. Η σύμβαση του Β. Μυριανθόπουλου είχε παραταθεί από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού τον περασμένο Δεκέμβρη, κάνοντας χρήση της πρόβλεψης που αφορά σε ειδικές περιπτώσεις για λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες.

Να σημειωθεί πως ο κ. Μυριανθόπουλος προσλήφθηκε μετά από διενέργεια διαγωνισμού και με θητεία μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, οπότε και έληγε η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης 2018-2020, που είχε υπογράψει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το ΥΠ.ΠΟ.Α, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Πολιτισμού δεν υπέγραψε νέα Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (κάτι που έκανε για παράδειγμα με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), αφού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέβαλε τον περασμένο Μάρτιο την έγκριση της χρηματοδότησης με 45.000 ευρώ μέσω της τριμερούς σύμβασης, λόγω της καταγγελίας που είχε κάνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Κέφαλος περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην παράσταση «Το Τάβλι» επί θητείας Λ. Γιοβανίδης.

Ο κ. Κέφαλος, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε επικαλεστεί την απουσία προγραμματικής ως λόγο για τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε τριετή ανανέωση της σύμβασης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Όπως τότε είχε αναφέρει «πρόσληψη ή η τριετής ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή απαιτεί έγκριση και έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) από το ΥΠ.ΕΣ., η οποία με τη σειρά της απαιτεί να υπάρχει υπογεγραμμένη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την περίοδο που ζητείται η κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή».

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή μονόδρομος είναι η υπογραφή της προγραμματικής και η επαναπροκήρυξη της θέσης σε χρόνο μηδέν ή η πρόσληψη του κ. Μυριανθόπουλου με άλλο τρόπο (ως ειδικού συνεργάτη;) προκειμένου να μην μείνει και πάλι ακέφαλο το ΔΗΠΕΘΕ.

Τι συμβαίνει με την καταγγελία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος
Από τον περασμένο Μάρτιο σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα της διενέργειας έρευνας από ορκωτό λογιστή. Αυτό είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και διαφορά 50.000 ευρώ στα οικονομικά στοιχεία της παράστασης «Το Τάβλι», όταν καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Λευτέρης Γιοβανίδης. Τότε ο κ. Κέφαλος είχε επιφυλαχθεί σε περίπτωση που υπάρχει κάτι μεμπτό να προσφύγει στον οικονομικό εισαγγελέα.

Σωκράτης Μουτίδης – xronos-kozanis.gr

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.