Με πολύ «άρωμα» Κοζάνης, συνεδρίασε, χθες Σάββατο 29 Απριλίου, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, η αρχική 100μελης Εθνική Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη & Ραγκούση, «Ώρα Αποφάσεων». Ανάμεσα στα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτό το νέο πολιτικό φορέα είναι κι αρκετά που «συνδέονται» με την Π.Ε. Κοζάνης. Το kozan.gr τα εντόπισε και σας τα παρουσιάζει:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

Είναι κτηνοτρόφος και δραστηριοποιείται στην Ελάτη Κοζάνης, διατηρώντας μια μεγάλη πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα. Κατάγεται από μια οικογένεια που παραδοσιακά ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή, που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, ενώ παράλληλα έχει παράδοση στα γράμματα και τον τοπικό πολιτισμό. Είναι γιος του αείμνηστου κτηνοτρόφου – ποιητή, γνωστό ως Μπάρμπα Γιάννη, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας είναι κι είναι ο ίδιος λαϊκός ποιητής.  Η προσωπική του επιλογή και πορεία στην πρωτογενή παραγωγή αποτελεί παράδειγμα για τη στροφή της χώρας στην επιχειρηματικότητα των νέων στον πρωτογενή τομέα.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΚΑΝΑ

Γεννήθηκε το 1959 στο Βελβεντό Κοζάνης.  Χημικός του ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία. Υπηρετεί ως Επιστημονικό Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης  (ΕΚΔΔΑ) στους τομείς Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Στοχοθεσίας στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολυετής εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικό Χημείο του Κράτους, Υπουργείο Παιδείας και Ανάπτυξης) και Εθνική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Βελβεντού Κοζάνης & Δήμος Αθηναίων).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννήθηκε στη Κνίδη – Γρεβενών το 1958. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Απρίλιο του 2001 μέχρι σήμερα. Απο το 1985 μέχρι τον Μάρτιο του 2001 εργάσθηκε στον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και από τον Οκτώβριο του 1994 έως τον Μάρτιο του 2001 ασκούσε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Απο το 1983 μέχρι το 1985 εργάσθηκε σε τεχνική εταιρεία κατασκευής έργων ως λογιστής και υπεύθυνος προσωπικού.Από το 2002- 2004 και από το 2009- 2010 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης. Από 2010 -2012 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Εχει διδάξει σαν έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι Κοζάνης από το 1985 έως το 1988. Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε  και της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.Γρεβενών μέχρι το 2002. Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.

XAΡΗΣ ΧΑΙΔΟΣ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Σπούδασε Οικονομικά με εξειδίκευση στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά (Ο.Π.Α.) καθώς επίσης και Νομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό, εμπορικό δίκαιο, διαμεσολάβηση, διαιτησία και ενεργειακό δίκαιο. Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ομάδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών (2007- 2010). Είναι ασκούμενος δικηγόρος στην Κοζάνη και προετοιμάζεται  για διδακτορικές σπουδές σε ζητήματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο Πολυτεχνείο Πατρών.

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑ

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελάτη Κοζάνης και ζει στη Νέα Σμύρνη. Είναι Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δίδαξε επί πολλά χρόνια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Ιστορία και είναι Διδάκτορας της Ιστορίας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας. Συμμετέχει ενεργά στην Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη και είναι μέλος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μητέρα μιας κόρης.

Τον Σεπτέμβριο με τα πρωτοβρόχια θα… βρέχει και συνέδρια στην κεντροαριστερά. Μετά το ΠΑΣΟΚ, που οδηγείται σε συνέδριο μετεξέλιξης, σε ιδρυτική συνέλευση θα προχωρήσει και η Ώρα Αποφάσεων.

«Ξεκινάμε τις διαδικασίες για την ίδρυση νέου φορέα με τρεις βασικές αρχές. Ελευθερία διατύπωσης γνώμης, ισοτιμία και ομαδικότητα» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, που παρουσίασε και την πορεία προς στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

«Στην πιάτσα κυκλοφορούν πολλοί μεταμφιεσμένοι εκσυγχρονιστές. Θα τους καταγγέλουμε και θα τους αποκαλύπτουμε καλώντας τους να τοποθετηθούν στις καθαρές θέσεις που θα διατυπώνουμε» τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«H δημόσια συζήτηση συνεχίζει να διεξάγεται για το παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε» προσδιόρισε τον στόχο η Άννα Διαμαντοπούλου.