Η πρωτομαγιά ημέρα μνήμης και αγώνα για το εργατικό κίνημα. Με αφορμή τα 131 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου, τους αγώνες και την θυσία των εργατών στο Σικάγο, τιμούμε όλους τους ηρωικούς εργατικούς αγώνες και τις κατακτήσεις που πέτυχαν στο διάβα της ιστορίας.

Ωστόσο, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι χρήσιμη μόνο για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους εργατικούς αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αποτελεί υπενθύμιση και ανατροφοδότηση του σταθερού χρέους μας στην ιστορία, την υπηρέτηση της ακατάπαυστης ταξικής διαπάλης.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, στη συρρίκνωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, στην εξαθλίωση και καθυπόταξη της εργατικής τάξης.

Στη χώρα μας η αντίσταση στα μνημόνια, που μας επιβάλουν και στον δήθεν μονόδρομο με τις συνταγές της λιτότητας, αποτελεί μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου.

Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια κοινωνία των δικαιωμάτων, της δίκαιης κατανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση μας, αν και όχι αμιγώς, είναι η πρώτη και μοναδική κυβέρνηση της αριστεράς στην Ευρώπη και δίνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα σε ένα δυσμενές και εχθρικό πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, με ανύπαρκτους έως ελάχιστους συμμάχους, προκειμένου να βάλει φρένο στο νεοφιλελευθερισμό, να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού και των εργαζομένων. Ενάντια σε ένα κατεστημένο που όχι μόνο λυσσομανά εναντίον της, αλλά που εργάζεται κάθε στιγμή και με όλα τα μέσα που διαθέτει για την πτώση της.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις  κυβερνήσεις  ειδικά  με τους  σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Όλες και όλοι,
τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
στις 09:30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

και 10:30 π.μ.  στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τον τερματισμό της λιτότητας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, την επαναφορά των ΣΣΕ, την απελευθέρωση από τον ασφυκτικό στραγγαλισμό των μνημονίων και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού και της χώρας μας. Μοναδική προοπτική και λύτρωση για την κοινωνία ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ