kozan.gr: Eισήγηση στις αρμόδιες αρχές, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, για την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας στις 10 Οκτωβρίου του 2021 και μείωση rou χρονικού διαστήματος αλίευσης της για το 2022 με ορίζοντα την 1 Ιουλίου του ερχόμενου έτους – Ποιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κι οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση – Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση, από την προεδρία του συλλόγου, του Ν. Κουρτίδη

30 Ιουνίου 2021
11:17

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr σε εισήγηση στις αρμόδιες αρχές για την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας στις 10 Οκτωβρίου του 2021 και μείωση τou χρονικού διαστήματος αλίευσης της για το 2022 με ορίζοντα την 1 Ιουλίου του ερχόμενου έτους, προχώρα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων. Η απόφαση αυτή προέκυψε λόγω των έκτακτων συνθηκών θνησιμότητας πολλών “ατόμων” καραβίδας και λόγω  απουσίας επιβολής μέτρων από την Πολιτεία για την προστασία της και την ορθολογική αλιευτική διαχείρισή της. Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έγινε ειδική μνεία  στα θέματα υπερ-αλίευσης και συγκεκριμένα στο μεγάλο αριθμό αλιευτικών εργαλείων. Παράλληλα, έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με τη σήμανση των εργαλείων για την αναγνώριση των κατόχων τους αλλά και την προσαρμογή αυστηρότερου πλαισίου σχετικά με τις χρονικές περιόδους αλίευσης της καραβίδας έως ότου ανακάμψουν οι πληθυσμοί σε φυσιολογική επίπεδα.

Τέλος δεν έγινε αποδεκτή η επιστολή παραίτησης του Προέδρου Ν. Κουρτίδη ο οποίος και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του.

 

4 σχόλια

  • Σας φταίνε οι αρμόδιες αρχές και όχι εσείς που κάνε υπεραλίευση της καραβίδας γιατί σας αποφέρει παχυλό εισόδημα. Έλεος πια .Κάποτε αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή αυτή,και που είστε ακόμη . Προσέχεις για να έχεις.Ας προσέχατε έγκαιρα.

  • Όταν στη λίμνη υπάρχει πλήρης ασυδοσία από επαγγελματίες και ερασιτέχνες, τι περιμένετε; Και φυσικά από την μεριά της πολιτείας, καμιά αστυνόμευση…. Όποιος θέλει ψαρεύει και όσα θέλει βγάζει… και όμως υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.