Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Η ΔΕΗ αρνείται να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που δούλευαν από 1/1/2019 έως 31/5/ 2020 όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας – Το Σωματείο μας αντέδρασε με πολλαπλές ενέργειες και προχωρά και με τη δικαστική οδό

1 Ιουλίου 2021
11:25

    Μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την επιστροφή των κρατήσεων των ειδικών επιδομάτων για την περίοδο 1/1/2019 έως 31/5/2020 και τις πρώτες πληροφορίες για την αρνητική στάση της ΔΕΗ απέναντι στους συναδέλφους συνταξιούχους που δούλευαν την περίοδο αυτή  το Σωματείο μας κινήθηκε σε όλα τα επίπεδα.

  1. Συναντηθήκαμε με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία πέτυχε την εν λόγω σύμβαση και ενημερωθήκαμε για τις λεπτομέρειες της.
  2. Απέστειλε εξώδικη πρόσκληση με εμπεριστατωμένη ανάλυση η οποία επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή όπου παραθέτουμε αναλυτικά το δίκαιο του αιτήματος με επιχειρήματα. Η εν λόγω εξώδικη πρόσκληση δεν έχει ακόμα απαντηθεί από τη ΔΕΗ.
  3. Συναντηθήκαμε με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ στους οποίους διαμαρτυρηθήκαμε έντονα θέτοντας το εν λόγω θέμα για να βρούμε λύση και για να μην τρέχουμε με δικαστικές αγωγές και ταλαιπωρούμε τους συναδέλφους επιβαρύνοντας τους περαιτέρω οικονομικά.

   Η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει να έχει αρνητική στάση απέναντι στο αίτημα καταβολής των αναδρομικών των εν λόγω συνταξιούχων για αυτό και ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η διεκδίκηση με αγωγές στη δικαιοσύνη.

   Παράλληλα βέβαια το Σωματείο θα συνεχίσει να θέτει το θέμα μήπως και η ΔΕΗ αλλάξει στάση.

   Θέτουμε υπ’ όψιν στους συναδέλφους πριν προχωρήσουν στις αγωγές να λάβουν υπ’ όψιν :

  1. Όσοι συνάδελφοι ήταν στο πλαφόν δεν δικαιούνται τις εν λόγω επιστροφές.
  2. Όσοι συνάδελφοι ήταν κοντά στο πλαφόν θα πάρουν τη διαφορά μέχρι να συμπληρώσουν το πλαφόν.
  3. Ο κάθε συνάδελφος συνταξιούχος δικαιούται τις επιστροφές για τους μήνες που ήταν ακόμα σε εργασιακή σχέση με τη ΔΕΗ.

   Θέτουμε υπ’ όψιν στους συναδέλφους όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να σταθμίσουν τη στάση τους εάν θα πρέπει ή όχι, εάν τους συμφέρει ή όχι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

   Σε κάθε περίπτωση για όποιες απορίες οι συνάδελφοι μπορούν να απευθυνθούν στο Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 24610 39142 ή 6943537253.

 

                 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Ένα σχόλιο

  • Πρόεδρε ο Δαμάσκος δεν δίνει δεδουλευμένα Με ευθύνη και της ΓΕΝΟΠ αλλα ποια ΓΕΝΟΠ θα μου πεις…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.