Κοζάνη: Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, υλοποιεί για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, τρίμηνο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

2 Ιουλίου 2021
10:01
Κανένα σχόλιο

 

Τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» είναι η νέα και καινοτόμος εκπαιδευτική δράση που εντάσσεται φέτος στα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.).

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θεωρεί ότι η ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τον πολίτη του 21ου αιώνα.

Εκτιμούμε ότι λόγω της συνάφειας τους με το επιστημονικό περιεχόμενο, ότι πολλές θεματικές ενότητες (Οδική ασφάλεια, Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά, Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, STEM/ Εκπαιδευτική Ρομποτική) μπορούν να πραγματοποιηθούν από Φυσικούς.

Οι συνάδελφοι Φυσικοί προβλέπεται να έχουν τη συγκεκριμένη δράση ως Β΄ Ανάθεση, κάτι που ως Επιστημονικό Σωματείο μας βρίσκει αντίθετους. Ελπίζουμε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ θα αποκαταστήσει αυτό το λάθος. Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να επιμορφώσουμε τα μέλη μας αλλά και τους φίλους άλλων ειδικοτήτων που τόσα χρόνια μας τιμούν και μας εμπιστεύονται για την επιμόρφωσή τους πάνω σε αυτή τη σημαντική δράση. Επίσης καλούμε τα μέλη μας να καταθέσουν ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις και σενάρια πάνω στις υπάρχουσες θεματικές, μέσα από τη «ματιά του Φυσικού»

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με Διακεκριμένα Στελέχη της Εκπαίδευσης, υλοποιεί για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, τρίμηνο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καταστήσει ικανούς τους εκπαιδευτικούς διδάξουν τη νέα αυτή δράση με επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει στους εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εφόδια ώστε να έχουν την ικανότητα του σχεδιασμού και της αξιολόγησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Διδακτικές Ενότητες:

  1. ΥΓΕΙΑ: Διατροφή- Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια

  2. Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη

  3. Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

  4. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

  5. Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία

  6. Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά

  7. Ανθρώπινα δικαιώματα

  8. Εθελοντισμός διαμεσολάβηση

  9. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα

  10. STEM/ Εκπαιδευτική Ρομποτική

  11. Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα

Διάρκεια σεμιναρίου 100 ώρες (τρίμηνο)

Θα υλοποιηθεί με δια ζώσης/διαδικτυακά μαθήματα, με εξ αποστάσεως ασύγχρονη μελέτη, με εκπόνηση εργασίας και με παρακολούθηση Εκπαιδευτικού Συνέδριου. Τα διά ζώσης / διαδικτυακά μαθήματα γίνονται πάντα Σάββατο ή Κυριακή.

 

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί Πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Φ, με Υπογραφή του Επιστημονικού Υπευθύνου, ενώ το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα έχει αναγγελθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Πληροφορίες στο 6987672869

[email protected]

Οικονομικό κόστος: 160 € σε τρείς δόσεις

Ειδική τιμή για εφ άπαξ εξόφληση 130 €

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ………………………………………………………………………………………………………….

ΟΝΟΜΑ ……………………………………………………………………………………………………….

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ …………………………………………………………………………………………………………

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ………………………………………………………………………………………………………….

ΠΟΛΗ …………………………………………………………………………………………………………

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ………………………………………………………………………………………………………….

EMAIL …………………………………………………………………………………………………………..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.