kozan.gr: Το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα «Καπετά Φούφα» τελέστηκε, το πρωί της Κυριακής 4/7, στην Κοινότητα Φούφα (Φωτογραφίες & Βίντεο)

4 Ιουλίου 2021
16:38

 

Φόρο τιμής στον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Ζαχαρία Ανδρούτσο ή Παπαδά, ο επονομαζόμενoς «Καπετάν Φούφας» και στους συμπολεμιστές του, 114 χρόνια από τη θυσία τους, απέδωσε ο Δήμος Εορδαίας και η Κοινότητα Φούφα τελώντας το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021 το ετήσιο μνημόσυνο του. Εψάλει Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ενώ ακολούθησε μπροστά από την προτομή του Μακεδονομάχου η επιμνημόσυνη δέηση κι η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.

7 σχόλια

  • ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΕΙΔΑ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΚΟΥΒΑΡΙ.

  • Τα τελευταία χρόνια ο πατριωτισμός και ο σεβασμός της ιστορίας του τόπου, ονομάζονται εθνικισμός-φασισμός.
    Φτάνουν στο σημείο να λοιδορούν τους μακεδονομάχους, αυτούς δηλαδή που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελεύθερη η Μακεδονία από τον τουρκικό ζυγό αλλά και τις επιβουλές της Βουλγαρίας.
    Το ερώτημα είναι, όλοι αυτοί που αμφισβητούν τον αγώνα των μακεδονομάχων με τίνος το πλευρό είναι;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.