Επιστολή αναγνώστη στο Kozan.gr: Πτολεμαίδα: “Αναρωτιέμαι ποιος έχει δώσει άδεια ώστε να αποβιβάζονται άνθρωποι μέσα στο δρόμο τη στιγμή που κινούνται οχήματα χωρίς να υπάρχει ελεύθερος χώρος ούτε ένα μέτρο”

7 Ιουλίου 2021
12:00

Αγαπητό kozan,
Είμαι κάτοικος της Πτολεμαΐδας και επειδή το σπίτι μου είναι στην ευρύτερη περιοχή της εκκλησίας των Νεομαρτύρων, περνάω πολύ συχνά με το αυτοκίνητό μου την οδό Καπετάν Φούφα. Σήμερα ημέρα λαϊκής αγοράς έζησα και πάλι ένα τραγικό θεωρώ περιστατικό. Κάθε Τετάρτη τα αστικά σταθμεύουν στην οδό Καπετάν Φούφα, και στις δύο μεριές του δρόμου. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιος έχει δώσει άδεια ώστε να αποβιβάζονται άνθρωποι μέσα στο δρόμο την στιγμή που κινούνται οχήματα χωρίς να υπάρχει ελεύθερος χώρος ούτε ένα μέτρο. Είδα μπροστά μου σήμερα να κατεβαίνει παππούς από το λεωφορείο την ώρα που περνούσε αυτοκίνητο και μου κόπηκε η ανάσα πραγματικά. Αυτά τα πράγματα πρέπει να συμβαίνουν μόνο στην Πτολεμαΐδα. Όπως μόνο στην Πτολεμαΐδα πρέπει να υπάρχει αμαξοστάσιο αστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, και από το οποίο όταν βγαίνει το λεωφορείο μπαίνει σε μονόδρομο, ο οποίος είναι μονόδρομος για όλα τα οχήματα εκτός από τα αστικά. Οπότε εμείς που κατεβαίνουμε την οδό Καπετάν Φούφα, θα πρέπει να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας, για να καταλάβουμε αν έρχεται αστικό προς τα πάνω μας. Μου έχει τύχει πολλές φορές να κάνω όπισθεν ώστε να περάσει το λεωφορείο. Αυτά τα πράγματα, κύριοι του Δήμου, είναι τουλάχιστον γελοία και πολύ επικίνδυνα. Και εύχομαι να μην γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα, αλλά επειδή μάλλον είναι θέμα χρόνου, ελπίζω να αναλάβουν την ευθύνη τους όσοι τώρα κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Αναγνώστης

2 σχόλια

  • στην πολη που η γελοιοτητα ειναι καθημερινοτητα τιποτα δεν ειναι πρωτακουστο και ασυνηθιστο,αν αρχισω ή αρχισει ο καθενας να λεει ιστοριες καθημερινης τρελας δε θα τελειωσουμε ποτε…

  • Είναι η πόλη στην οποία παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφοριακές μελέτες οι δήμαρχοι ακολουθούν αυτό που τους βολεύει η καλύτερα αυτό που θέλουν οι ψηφοφόροι τους. Παράδειγμα αποτελεί η οδός Βασ. Κωνσταντίνου στην οποία καταλήγουν 3!!! δρόμοι. Το οδόστρωμα είναι γεμάτο λακκούβες. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί κύκλος στη διαστάυρωση της 25ης Μαρτίου, Παυλίδη Αδαμοπούλου και Νοσοκομείου, ώστε κάποιος ερχόμενος από την οδό Νοσοκομείου να μπορεί να βγεί κατ’ ευθείαν στην 25ης Μαρτίου χωρίς να κάνει κύκλους στα γύρω στενά.
    Η κατάργηση του ζιγκ ζαγκ και η δημιουργία ποδηλατόδρομου επί της 25ης Μαρτίου και των λοιπών κεντρικών οδών, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να προσεγγίζουν το κέντρο της πόλης με ποδήλατο, αφήνοντας τα οχήματα τους μακριά από το κέντρο.
    Η Πτολεμαΐδα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα και ίσως και σε όλη την ΕΕ που κάθε μήνα σκάβουν για κάτι. Οι δημοτικοί άρχοντες ας επισκεφθούν μια πόλη στην ΕΕ για να δουν πως διαχειρίζονται τις διαρροές ή την ανάγκη για τοποθέτηση καλωδίων.
    Ίσως η δημιουργία υπόγειου δικτύου στα πεζοδρόμια λύσει το πρόβλημα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.