Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανασυστήνεται στο διεθνή χώρο

8 Ιουλίου 2021
16:01

Η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε πριν από την εκλογική αναμέτρηση να θέσει τους βασικούς όρους πολιτικού ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένες προτάσεις και οριοθετημένα μέτρα, κοστολογημένες πολιτικές, στρατηγικό σχέδιο και κυρίως έναν λόγο ορθολογικό, φιλελεύθερο και κοινωνικό. Χωρίς υπερβολές, χωρίς φανατισμό, χωρίς μισαλλοδοξία κατάφερε και προσέγγισε ευρύτερες ομάδες πολιτών.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε να διευρύνει την εκλογική απήχηση της Νέα Δημοκρατία από τη Δεξιά έως τις παρυφές της Αριστεράς, όπως ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εξ αρχής θέσει ως στόχο και μέλημα.

Μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου η κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίς καθυστερήσεις προώθησε νομοθετικά όλες τις παρεμβάσεις που είχε εξαγγείλει. Ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, δρομολογώντας μια τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις συντελεστών φορολογίας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα για κάθε γέννηση, αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί, μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, ασφάλεια του πολίτη και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, εφαρμογή της απολιγνιτοποίησης, της ηλεκτροκίνησης, είναι μερικές μόνον από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί και εφαρμόζονται.

Σημαντική φυσικά η καθομολογουμένη επιτυχής αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και των επιπτώσεών της, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Μια αντιμετώπιση που αξιοποιήθηκε για διεθνή προβολή της χώρας. Αρκεί να αναλογιστούμε όχι μόνον την υιοθέτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αλλά και τις πολλές δηλώσεις ηγετών της πολιτικής και της οικονομίας για το ελληνικό καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Το σημαντικότερο όμως επίτευγμα είναι η σύνταξη, η έγκριση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.  Η χώρα μας από τις πρώτες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρά στην χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που προσδοκούμε ότι θα αλλάξει τον παραγωγικό ιστό της.

Η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανασυστήνεται στο διεθνή χώρο αποκτώντας αξιοπιστία, ρόλο και λόγο. Στο εσωτερικό επανιδρύεται ο δημόσιος τομέας οριοθετώντας το ρόλο του και πρωτίστως αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, απεγκλωβίζοντας τόσο την οικονομία όσο και την κοινωνία από τα δεσμά του παρελθόντος.

Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα επόμενα δύο χρόνια έχει να αντιμετωπίσει όχι την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά μόνον την πραγματικότητα την οποία όπως αποδεικνύεται στα όρια της ευθύνης της προδιαγράφει. Και αυτό είναι σημαντικό αλλά και πρωτόγνωρο για Ελληνική Κυβέρνηση.

  • Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτής Κοζάνης, γράφει στο tomanifesto.gr

29 σχόλια

    • Ε όχι αυτός , όλοι ο κ. Κωνσταντινίδης, η κ.Βρυζίδου, ο κ. Παπαδόπουλος , ο κ. Αμανατίδης και φυσικά ο Δήμαρχος κ. Ζευκλής. Τώρα για το άρθρο σε θέματα γενικότερης πολιτικής έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Παπαδόπουλος για τον πρωθυπουργό. Η Π.Ε. Κοζάνης δεν έχει βρει ακόμη βηματισμό και περνά παρά πολύ δύσκολα.

  • Η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανασυστήνεται στο διεθνή χώρο “Ως προβλέψιμος εταίρος” που των έχουν γραμμένο

  • Επειδή τα γραπτά μένουν άστο καλύτερα γιατί μας βλέπουν
    Αυτά να γράφεις και μετά τις εκλογές ….
    Ο μέντορας σου Στέφανος Μάνος έδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το κόμμα Σας

  • Για να μη λέμε όνο για τον Στάθη που μόνο βγαίνει φωτογραφίες αυτός τουλάχιστον έκανε και διόδια στη Σιάτιστα

  • ως τι ξανασυστηνετε και με τον κουλη ποιος μας παιρνει βρε στα σοβαρα, τι ειναι αυτα που λετε,σε τι ανθρωπους νομιζετε οτι απευθυνεστε,γιατι υποτιματε τοσο πολυ την νοημοσυνη μας

  • Η Ελλάδα με τον μπαρούφα της Πάρνηθας κάνει τον διεθνή χώρο να ξαναγελάει μαζί μας και να αναρωτιέται αυτό που αναρωτιέται δηλαδή και το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας….

  • Η Ελλάδα μαλλον ξανασυστηνεται ως η Κολομβία της Ευρώπης, με την εγκληματικοτητα στα ύψη κ την οικονομία στα τάρταρα!!!!! Αλλά κάτι πρέπει να πείτε κι εσείς, έρχονται εκλογές…

  • εσεις νομιζετε πως αυτες οι δημοσκοπησεις που μας παρουσιαζετε ισχυουν και στην πραγματικοτητα…αλλα θα εκπλαγειτε δυσαρεστα σε ενδεχομενες εκλογες! και να γνωριζετε πως ειστε ακομα στην κυβερνηση λογω κορονοιου ετσι, μην παιρνουν τα μυαλα σας αερα, γιατι ηδη θα ειχατε προκυρηξει εκλογες υπο κανονικες συνθηκες!

  • Όλος ο “διεθνής χώρος” ξέρει πόσο υποτακτικός είναι στους Γερμανούς,δε χρειάζεται επανασύσταση ,όλα όσα θέλουν να εφαρμόσουν στην καημένη ελλαδίτσα έχουν τον καλύτερο σύμμαχο για να το κάνουν…

  • Κ. βουλευτά την μπάλα στην εξέδρα;

    Η “αγία οικογένεια” προχωρά στην μεγαλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος στη χώρα από τους απλούς πολίτες στους πολύ πλούσιους, από την μεταπολίτευση και μετά.

    Φοβάμαι πως δεν το πήρατε χαμπάρι, αν όμως όχι, το παίζετε τρελίτσα ελπίζοντας σε κάποιον υπουργικό θώκο – δεν ξέρω τί από τα δυο είναι το καλύτερο για εσάς.

    Η “αγία οικογένεια” να ξέρετε, έχει τα δικά της παιδιά και για αυτά μόνο ενδιαφέρετε. Εσείς απλά χειροκροτείτε.

  • Γι’αυτό έγινες πολιτικός… επειδή μπορείς να λες ότι θέλεις οπως τα θέλεις χωρίς ίχνος ντροπής.

  • Κ. βουλευτά ξεχάσατε τις απ’ ευθείας αναθέσεις, τα golden boys που διορίσατε στη ΔΕΗ για να εξοφλήσετε τα γραμμάτια των υπηρεσιών που σας παρείχαν προεκλογικά, την αποκλειστική διακυβέρνηση της χώρας από το Μαξίμου, το αποκλειστικό ενδιαφέρον σας για την “επένδυση” στο Ελληνικό, την απόλυτη εγκατάλειψη της επαρχίας και την οριστική ερημοποίηση της Δ. Μακεδονίας, την εγκληματικότητα τύπου Κολομβίας και τί άλλο να πρωτοθυμηθεί κανείς. Ευτυχώς οι πολίτες τα θυμούνται και αναλόγως θα πράξουν όταν έρθει η ώρα.

  • «Χωρίς υπερβολες, φανατισμό, μισαλλοδοξία….» Τα πιστεύετε και τα λέτε; Η μόνη αντιπολίτευση που έκανε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η λασπολογία και τα ψέματα! Έχετε καταφέρει να διχάσετε τον λαό και δυστυχώς για αυτούς που σας πιστεύουν δεν υπάρχει η λέξη ομονοια! Μισεί ο ένας τον άλλο γιατί πουλάτε ακριβώς την συμπεριφορά αυτη! Ως τι ξανά συστήνεται η Ελλάδα και σε ποιους; Δεν μας ήξεραν τόσα χρονια; Δεν νομίζω να υπάρχει λαός στην Ευρώπη που να είναι πιο πολύ λαμόγια από μας! Ποσο φανατισμό πουλήσατε όλοι σας με το μακεδονικό; Αφού εσείς βάλατε το νερό στο αβλακι! Τόσο πολύ σας πείραξε που έκλεισε ο Τσίπρα την συμφωνία; Και καλά φωνάζατε για να μαζέψετε ψήφους….! Δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τα επικοινωνιακά τρικ και πάλι εσάς θα ψηφίσει! Η χρηματοδότηση των καναλιών καλά κρατεί! Παραπληροφόρηση και πλάνη της κοινής γνώμης στο φουλ! Ο κόσμος «πεινάει» και ακόμα και τώρα τρώτε λεφτά του κράτους! Τι σας νοιάζει όμως; Σας έλειψε η κουτάλα για λίγα χρονια και σουρδισατε ντιπ! Τώρα όλα μέλι γάλα! Πάμε γερά Ελλάδα 2.0! Όταν έγινε η Εγνατία και ήρθαν για έλεγχο από την ΕΕ να δουν τι κάναμε και διαπίστωσαν ότι είχαμε βάλει την πιο μούφα άσφαλτο εσείς δεν ήσασταν; Τι να πρώτο πούμε για μίζες και λεφτά που φαγώθηκαν από έργα! Τι κίνητρα δίνετε στους νέους να μείνουν και να κάνουν οικογένεια σ αυτή τη χώρα; Δυστυχώς η πολιτική ένδεια και αλητεία είναι μάστιγα για την χώρα! Και δεν γίνετε να βγαίνει ο κάθε ένας από σας να μας πουλάει παραμύθια! Ο δημόσιος τομέας πως αναβαθμίζεται ακριβώς; Που θέλετε να κλείσετε νοσοκομεία! Η πραγματικότητα είναι σκληρή και σείς απλά ζείτε σε ένα ροζ συννεφάκι!

  • Η Ν.Δ.είναι πολιτικά πολύ πιο ύπουλη από όλα τα άλλα κόμματα και συνεπώς αποτελεί απειλή για το ελληνικό έθνος.

  • Σε άλλο πλανήτη πρέπει να ζει ο βουλευτής. Μέσα σε όλο το ανούσιο και γελοίο κατεβατό πρόσεξα ότι θεωρεί ως επίτευγμα το κλείσιμο των ΑΗΣ που θα οδηγήσει στην ανεργία και στην μετανάστευση χιλιάδες δυτικομακεδονες. Το γλύψιμο στον Μητσοτάκη στα καλύτερα του.

  • Καλύτερα να σε φάνε οι κορακες, παρά οι αυλοκολακες.
    Ζητω η Αγία οικογένεια.
    Αύριο έρχεται στην Αθήνα ο Αραουχο.
    Πάνε κ. Βουλευτα να τον υποδεχθεις.
    Μεγάλο πανηγύρι…
    Για πάντα ΑΕΚΑΡΑ…
    ΖΗΤΩ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ….
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΌΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΆΤΙΣΤΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.