Δυτική Μακεδονία: Η δυναμική μιας Πράσινης Μετάβασης, είναι σημαντική και για τις επιμέρους θετικές προσπάθειες (Δελτίο τύπου)

8 Ιουλίου 2021
20:02

 

Με τις επαφές στη Φλώρινα και τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου η περιοδεία των Πράσινων στις λιγνιτικές περιοχές. Στην αντιπροσωπεία των Πράσινων συμμετείχε και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, που μετέχει στους Πράσινους από την ίδρυσή τους, στις αρχές του 2020.

 

Ως μόνο πολιτικό κόμμα που κατέθεσε για τη μετάβαση της περιοχής συγκεκριμένες προτάσεις, που υπερβαίνουν και αμφισβητούν το κυβερνητικό σχέδιο, οι Πράσινοι συνάντησαν στην περιοδεία μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντική απήχηση για τις προτάσεις τους. Σημαντική ήταν και η δημοσιότητα, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Από την πλευρά τους οι Πράσινοι άκουσαν με προσοχή τις παρατηρήσεις, τα σχέδια και τους προβληματισμούς των τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης.

 

Η αντιπροσωπεία των Πράσινων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά και για αρκετές επιμέρους προσπάθειες σε θετική κατεύθυνση, που ήδη προωθούνται τοπικά. Τέτοιες προσπάθειες θα είχαν πολλά να κερδίσουν από τη δυναμική μιας Πράσινης Μετάβασης, κι αυτό αποτελεί πηγή αισιοδοξίας αλλά και κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Στην αντιπροσωπεία των Πράσινων συμμετείχαν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος, μέλος της Γραμματείας και παράλληλα υπεύθυνος επικοινωνίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας (που συμμετέχει στους Πράσινους) και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων. Στις επαφές στη Φλώρινα συμμετείχε και ο Μιχάλης Πετράκος, αν. μέλος του Συμβουλίου. Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, την αντιπροσωπεία των Πράσινων συνόδευε και ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης, ενώ διαδικτυακή παρέμβαση είχε και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, αναπλ. μέλος της Γραμματείας των Πράσινων και πρώην ευρωβουλευτής.

 

Επόμενο βήμα για το νέο κόμμα των Πράσινων, θα είναι να επικαιροποιήσουν την Πρόταση Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση και να την καταθέσουν θεσμικά, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Οι Πράσινοι δεν έχουμε αυταπάτες για το πολιτικό σύστημα ούτε πιστεύουμε ότι «θα γίνουν όλοι Πράσινοι» μόλις δουν μια πειστική πολιτική πρόταση. Επενδύουμε όμως στην ώσμωση των προτάσεών μας με την κοινωνία για θεματικές πλειοψηφίες, στην προγραμματική αντιπολίτευση με παρεμβάσεις στον πολιτικό διάλογο, στην οικοδόμηση αυτόνομου πράσινου πολιτικού πόλου, στην ανάγκη να κερδίζουμε κάθε μέρα όσο γίνεται περισσότερα από αυτά που είναι απαραίτητα για ένα βιώσιμο μέλλον για όλες και όλους.

Ένα σχόλιο

  • Και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες…
    Βάλτε τώρα που γυρίζει…
    Απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές και όλοι αναζητούν καρέκλα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.