Βάλτε πλάτη κύριοι (Γράφει ο Γ. Ιωαννίδης)

9 Ιουλίου 2021
14:27

Βάλτε πλάτη κύριοι..
Η χώρα ταλαντεύεται ακόμα με τον κορονοιό και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή ξεχωριστά. Όπως δείχνουν τα δεδομένα μέχρις στιγμής, δεν θα υπάρξει γενικό lockdown σε περιπτώσεις αύξησης των κρουσμάτων παρά μόνο τοπικά.
Ο αθλητισμός πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο που παρέχεται από το κράτος καθώς η έναρξη των πρωταθλημάτων θα βρει τους κατά τόπους συλλόγους με πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά.
Ακόμα όμως και σε αυτή τη βάση θα μπορούσε να στηθεί ο προγραμματισμός της δύσκολης αναμφισβήτητα χρονιάς που έρχεται.
Πολλοί δήμοι και περιφέρειες, ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα σωματεία της περιοχής τους, ΄΄εκμεταλλευτήκαν΄΄ την τροπολογία του Νόμου Αυγενάκη και ενίσχυσαν οικονομικά στα έξοδα μετακίνησης, τους συλλόγους που αγωνιζόντουσαν σε εθνικές κατηγορίες, όπως προέβλεπε η νομοθεσία. (ο νόμος είχε ισχύ μέχρι τις 30/6/2021).
Δυστυχώς δεν είδαμε να συμβαίνει κάτι ανάλογο και εδώ.
Τα σωματεία της περιοχής μας, που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες, δεν ξεπερνούν τα 15 στα ομαδικά αθλήματα, ενώ υπάρχουν και πολλοί αθλητές ατομικών αθλημάτων, που πρωταγωνιστούν σε Πανελλήνιο, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.
Όλοι αυτοί, έβαλαν το χέρι στην τσέπη είτε ατομικά και συλλογικά, είτε με μία βοήθεια από την εκάστοτε Ομοσπονδία που εκπροσωπούσαν, με την τοπική αυτοδιοίκηση να απουσιάζει παντελώς από την προσπάθεια αυτή.
Θα μου πεις… Με τόσα προβλήματα που υπήρχαν, με τον αθλητισμό θα ασχολούμασταν;
Ναι. Θα ασχολούμαστε ΚΑΙ με τον αθλητισμό. Ο χώρος στον οποίο καλλιεργούνται προσωπικότητες, δημιουργούνται υγιή πρότυπα και εξελίσσονται χιλιάδες παιδιά αξίζει της προσοχής όλων. Πόσο μάλλον όσων μπορούν να συνεισφέρουν.
Εδώ κάποιος θα μπορούσε να πει, πως οι δυνατότητες των δήμων και των περιφερειών εξαντλούνται στις υποδομές που οφείλουν να συντηρούν.
Δεν είναι όμως έτσι. Στις υποδομές συντηρείται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ο οποίος είναι σημαντικότατος για την εξέλιξη των αθλητών. Ας αναλογιστούμε όμως πως θα είναι μία περιοχή, αθλητικά, χωρίς να έχει πρότυπα. Αν για παράδειγμα δεν υπάρχουν σύλλογοι σε υψηλό επίπεδο, αν δεν υπάρχουν αθλητές με μεγάλες διακρίσεις και το μοναδικό κίνητρο να είναι η βούληση του κάθε γονέα για άθληση του παιδιού του.
Την οντότητα στις υποδομές την δίνουν οι αθλητές που αγωνίζονται σε αυτές. Και αν δεν βοηθηθούν αυτοί οι αθλητές τώρα, κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του αθλητισμού της περιοχής.
Η χρονική στιγμή παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή.
Άλλη είναι η στιγμή της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων, άλλη η στιγμή της δημιουργίας εκδηλώσεων και άλλη η στιγμή της στήριξης του έμψυχου δυναμικού του αθλητισμού.
Αν δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί.. βάζεις προτεραιότητες.
Και η προτεραιότητα σήμερα πιστεύω πως είναι το έμψυχο υλικό, γιατί χωρίς αυτούς όλα τα υπόλοιπα δεν θα έχουν τη σημασία που θα έπρεπε.
Γι’αυτό βάλτε πλάτη κύριοι..

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.