Νέα έργα AΠΕ & αποθήκευσης 1.5 GW από την Enel Green Power με έμφαση σε Δ. Μακεδονία και στην Κρήτη

10 Ιουλίου 2021
05:14
Κανένα σχόλιο

Στα σχέδια επενδύσεων της Enel Green Power Ηellas περιλαμβάνονται έργα συνολικής ισχύος 1.5 GW, από τα οποία τα 630 MW αφορούν στην ανάπτυξη Κατανεμόμενων Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΑΜΠΗΕ) στη Δυτική Μακεδονία και στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στο 25ο ετήσιο συνέδριο του Economist με την ελληνική κυβέρνηση, ο Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας και Πρόεδρος της SolarPower Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας. «Τα συγκεκριμένα συστήματα αποθήκευσης συνδυάζονται με φωτοβολταϊκά πάρκα πίσω από το δίκτυο, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος, να επιταχύνουν την απολιγνιτοποίηση και να βοηθήσουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ»,εξήγησε.

    Μάλιστα, ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα δημιουργήσουν ένα σταθερό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις. «Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο λειτουργίας της αγοράς, ο οποίος θα επιτρέπει τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Για να προσελκύσει λοιπόν επενδυτές που θα προσθέσουν σημαντική αξία στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και για να προσφέρει σταθερότητα, η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς και αντικειμενικού ανταγωνισμού», δήλωσε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.