Καταγγελία αναγνώστη στο kozan.gr: Κοιμητήρια Κοζάνης, μνήματα “πνιγμένα” από χόρτα – Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν ενδιαφέρεται;.

10 Ιουλίου 2021
10:44

 

Κοιμητήρια Κοζάνης, μνήματα “πνιγμένα” από χόρτα. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν ενδιαφέρεται; Σημερινές φωτογραφίες

23 σχόλια

  • Τα χόρτα ή τα σκαλιά που είναι όλα σπασμένα και διαλυμένα;
    Είναι ο πιο επικύνδινος χώρος δημόσιας χρήσης σε όλη την πόλη και δεν κάνει κανείς τίποτα τόσα χρόνια.
    Η κατάσταση είναι το ίδιο χάλια όχι σημειακά αλλά σε όλη την περιοχή με πιο επικύνδινο απ’ όλα όλες τις σκάλες.
    Και το χειρότερο είναι ότι το χώρο τον επισκέπτονται άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και κινητικά προβλήματα τους οποίους ο Δήμος δείχνει συνεχώς να απαξιώνει και να μην υπολογίζει.
    Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα το χειμώνα με τους πάγους.

    Είστε πραγματικά επιβλαβείς όσοι δεν συμμορφώνετε τόσα χρόνια το χώρο των κοιμητηρίων έστω και με ενα τσιμεντάρισμα ή κόψιμο των χόρτων. Ασχολείστε με τις λακούβες και δεν σφυρίζετε αδιάφορα για χώρους με τέτοια επισκεψιμότητα και τέτοια επικυνδινότητα.

  • … και πού δεν έχει χόρτα;!Σε όλα τα πεζοδρόμια θέλει να κάνεις σλάλομ για να τα αποφύγεις. Κατεβαίνουμε και μές στη μέση του δρόμου και θα μας κοπανήσει κανένας διερχόμενος.
    Απαράδεκτη και πρωτοφανής αδιαφορία και απραξία…

  • Μου αρέσει που κάποιοι βαθμολογούν με 5 αστέρια στο google τα κοιμητήρια. Τι ακριβώς τους εντυπωσιάζει;

  • Και η εκκλησία και ο Δήμος είναι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων και των σκαλιών στον Άγιο Γεώργιο.
    Σίδερα σκουριασμένα στις σκάλες, σκαλιά που κατεβαίνεις και κρατιέσαι από άλλους δυο, δρομάκια που κοιτάς συνέχεια πού να μην σκοντάψεις. Απορώ πώς οι παπάδες ανεβοκατεβαίνουν εκεί μέσα.
    Ο πιο επικύνδινος χώρος σε όλο το Δήμο

      • Μα κ να βγουν έξω από την πόλη, θα συνεχίσουν να υφίστανται τα παλιά, απλά χωρίς νέες ταφες. Όπως ακριβώς η Ευαγγελιστρια στη Θεσσαλονίκη εκεί όμως αν πάτε περπατάτε μέσα σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

  • Κρίμα και στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται τό μνήμα του επί σειρά ετών δημάρχου Κοζάνης Κ Παγούνη Γιάννη, όντως πνιγμένο μέσα στα ξερά χόρτα. Είναι λυπηρό, θλιβερό κάποιοι νά αδιαφορούν τόσο. Κρίμα.

  • Το νεκροταφείο αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων για τον Δήμο Κοζάνης. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να βελτιώσουν την εικόνα του. Απλώς τους ενδιαφέρει το ταμείο να γεμίζει. Όταν πέρα από αυτά που πληρώνει η οικογένεια αρχικά για την ταφή, μετά την συμπλήρωση της πενταετίας εάν για κάποιο λόγο δεν θέλουν να γίνει εκταφή χρεώνονται με 85 ευρώ το μήνα και όταν γίνει η εκταφή άλλα 60. Συν όσα χρεώνουν για το οστεοφυλακιο από κει και πέρα.

    • Και συχνά μπορεί να πληρώσουν δύο συγγενείς που δε ζουν εδώ για την ίδια περίοδο το ίδιο ποσό χωρίς ίχνος ντροπής.

  • Κοζαν πρόβλεψη, μέχρι την Τρίτη όχι μόνο θά κοπούν τά χόρτα, θά φανούν και τά τσιμέντα!! Αλλά αναρωτιέμαι, έτσι πρέπει να γίνεται; Δυστυχώς η κατάσταση εκεί στον δήμο Κοζάνης έχει πραγματικά εκτροχιαστεί.

    • Παρατηρημένο από πέρυσι τέτοια εποχή, χρόνιζαν τα προβλήματα και μόλις ερχόταν η διαμαρτυρία σε κανένα kozan.gr τότε έμπαιναν στη διαδικασία να τα λύσουν.

  • Δυστυχώς και ο χώρος ταφής των κληρικών μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Σπασμένα μαρμαρα,κατεστραμενα,δαπεδο επικίνδυνο πτώσης και η μητρόπολη αδιάφορη για τους κεκοιμημενους προκατόχους της. Κρίμα για την έλλειψη αισθημάτων. φιλότιμου κι αγάπης. Κρίμα.

  • Ένας σταυρός και χόρτο που να κόβεται με το μηχάνημα και τίποτα περισσότερο.

    Δεν τιμούμε τον νεκρό με μαρμάρινες κατασκευές επίδειξης πλούτου. Μπορούμε να τον τιμήσουμε με χίλιους τρόπους. Αλλά που μυαλό στους θρησκευτικούς μας ηγέτες;

    Καί σ’ αυτό το θέμα πόσο πίσω είμαστε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.