kozan.gr: Kι όμως υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι – Η ευαισθησία και το ενδιαφέρον ενός εργαζόμενου του Δήμου Κοζάνης (φύλακας στο αμαξοστάσιο) για να σώσει μια χελώνα (Φωτογραφίες)

15 Ιουλίου 2021
23:01

Στη θέση του οι περισσότεροι από εμάς θα την προσπερνούσαμε ή ενδεχομένως να τις ρίχναμε μια ματιά ή και να τη συμπονούσαμε για λίγα δευτερόλεπτα ή κάποια λεπτά, όμως για τον κ. Κώστα Τράτσκα, εργαζόμενο στο Δήμο Κοζάνης (φύλακας στο αμαξοστάσιο στην περιοχή του Νιάημερου), η αντίδρασή του ήταν εντελώς διαφορετική. Στη θέα μιας χελώνας, που το κέλυφός της ήταν σπασμένο, ενδεχομένως από το χτύπημα ενός ασυνείδητου, που έκανε χρήση κάποιου σιδερένιου αντικειμένου, ο ίδιος κινήθηκε αστραπιαία ψάχνοντας, ρωτώντας …κι εν τέλει επικοινωνώντας με την ομάδα “Δράση για την άγρια ζωή στη Θεσσαλονίκη”, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν για την άτυχη χελωνίτσα και να μην κινδυνέψει η ζωή της. Μιλώντας ο ίδιος στο kozan.gr, ανέφερε: “Την έβλεπα, – κάπου – κάπου, εδώ στα μέρη μας, στο αμαξοστάσιο. Ήταν σα “φιλαράκι” μου κι όταν την είδα χτυπημένη δε μπορούσα να την αφήσω στην κατάσταση αυτή”. Το ενδιαφέρον του κ. Τράτσκα κι οι ενέργειες του δεν πήγαν χαμένες κι η χελώνα, θα ταξιδέψει, αύριο Παρασκευή 16/7, για Θεσσαλονίκη, με το ΚΤΕΛ Κοζάνης, ώστε να της παρασχεθεί η περίθαλψη που απαιτείται στην περίπτωσή της.

kozan.gr

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.