Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με την πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller

16 Ιουλίου 2021
15:07


Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η πρέσβης αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψής της, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον της προσέλκυσε η μετάβαση της περιοχής στην απολιγνιτοποίηση, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε την κ. Poppeller για τον σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και την εξοικονόμηση ενέργειας (Virtual Net Metering), ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις ΣΔΙΤ αλλά και την πρόθεση συμμετοχής της Κοζάνης στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση της πρέσβη για τον διαγωνισμό ιστορίας που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και βρίσκεται σε εξέλιξη, με έπαθλο ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στη Βιέννη. Η εθιμοτυπική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

3 σχόλια

  • …άντεξε για τόσες πολλές ώρες η κα πρέσβης να ακούει τον μεγαλεπήβολο και μεγαλόπνοο σχεδιασμό του Δήμου για τη μετάβαση; Ά, ρε κατακαημένη Ρούμελη τί σου ‘μελε να πάθεις;

  • Σε λίγο καιρό που η Κοζάνη θα είναι κρανίου τόπος από τα φωτοβολταϊκά θα έχει συρρικνωθεί ο πληθυσμός και η ανεργία θα έχει πιάσει ταβάνι θα αναρωτιόμαστε τι νόημα είχαν όλες όλες αυτές η επισκέψεις και ποιο το όφελος για την Κοζάνη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.