Οι πίνακες με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Ιουλίου 2021
15:07

Aνακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο  Παιδείας  οι  πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

8 σχόλια

  • Με 11,17 ψυχολογία στη Φλώρινα, ο Irvin ​Yalom πάει για αυτοψυχανάλυση: “Όταν έκλαψε ο Ντίσε” “Ο δήμιος του έρωτα” πήγε στον “Κήπο του Επίκουρου” μουρμουρίζοντας “Θα φωνάξω την αστυνομία”…

    Άντε τώρα και μια “Εισαγωγή στην ψυχανάλυση” κατά τον Σίγκμουτ Φρόιντ

  • Το μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κοζανης δεν είναι αυτό;

    Ονομάζεται “Σπύρος Αρσένης” από τον τότε πρόεδρο του ΤΕΙ το 1993.

    Η ελαιογραφία του που ήταν ανηρτημένη στο διοικητήριο του ΤΕΙ, μετά την κατάργησή του τοποθετήθηκε κάπου ή κατέληξε στο ΤΟΛ με τα αποσυρόμενα υλικά σε μια προσπάθεια να σβηστεί το παρελθόν;

  • Έχει λίγο λίγο όχι πολύ από τα ΕΠΑΛ εισάγονται με 5 από τα γενικά με 9, τελικά τα ΕΠΑΛ έχουν υψηλότερο επίπεδο σπουδών …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.