Πτολεμαΐδα: Με κλήρωση οι μαθητές για την Α’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ

19 Ιουλίου 2021
23:50

Πρωτόγνωρες διαδικασίες εξελίχθηκαν στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, όταν 72 μαθητές, που επιθυμούσαν να φοιτήσουν από τη Νέα Σχολική χρονιά στο εν λόγω Σχολείο μπήκαν σε κλήρωση, αφού λόγω της ανεπάρκειας κτιριακών υποδομών, θα έπρεπε να ενταχθούν στην Α’ Λυκείου μόνον οι πενήντα.

Η κλήρωση προήλθε ύστερα από συνεννόηση του 2ου ΕΠΑΛ με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Κοζάνης  και το Υπουργείο Παιδείας και διεξήχθη παρουσία γονέων, με τον Διευθυντή του Σχολείου Ηλία Σβώλη να επικαλείται λόγους σχετικά με τις ελλείψεις αιθουσών αλλά και για να μην επαναληφθεί η εικόνα των προηγούμενων ετών, να παραδίδονται δηλαδή τα μαθήματα   στο προαύλιο, στις αποθήκες, στο γυμναστήριο, και σε άλλους χώρους. Οι υπόλοιποι 26 μαθητές, που δεν τους ευνόησε η κλήρωση θα πρέπει να επιλέξουν για τον πρώτο χρόνο της φοίτησης τους στο Λύκειο, είτε το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης είτε τα Γενικά Λύκεια όπου τα μαθήματα είναι κοινά, κι εφόσον, την επόμενη χρονιά θα ήθελαν να μετεγγραφούν στο 2ο ΕΠΑΛ, να το πράξουν έγκαιρα.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων Θεοδώρα Σπυροπούλου, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη που προκάλεσε την διαμαρτυρία των γονέων, χωρίς εναλλακτική λύση, και, ερωτηθείσα, για  απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής, τόνισε, ότι «σε δύο χρόνια θα δουν τι θα γίνει με το οικόπεδο που έχουν υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό. Τα δύο χρόνια του οικοπέδου και μέχρι να γίνει το Σχολείο θα πάει δέκα χρόνια».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

6 σχόλια

  • Η παρούσα δημοτική αρχή αποδεικνύεται πολύ καλή στο να κλείνει λακκούβες αλλά μέχρι εκεί. Στα σοβαρά και τα μεγάλα ακολουθεί τον δρόμο των προηγούμενων αρχών. Δηλαδή τον δρόμο της αδιαφορίας.

  • Είναι κρίμα ένα σχολείο με περιζήτητες ειδικότητες να μην έχει ενα δικό του κτίριο. Τοσα χρόνια ταλαιπωρίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ακόμα δεν βρέθηκε η δημοτική αρχή που θα διορθώσει την αδικία αυτή. Το σχολείο αυτό έφυγε από το κτίριο που στεγαζόταν για να έρθει το πολυπόθητο ΤΕΙ (το οποίο ζητούσε η περιοχή χωρίς να έχει εξασφαλίσει χώρο στέγασης του) και από τότε μόνο απαξίωση και ψεύτικες υποσχέσεις λαμβάνει από όλους τους δημάρχους που πέρασαν μέχρι σήμερα. Τώρα αναγκάζεται να διώξει μαθητές που το επιλέγουν για μην χαλάσουν οι μικροπολιτικες σκοπιμότητες των υπευθύνων.

  • Απο το Λύκειο μαθαίνουμε στα παιδιά πως θα φτάσουν στο στοχο τους δια της πλαγιάς οδού.Είναι απαράδεκτο φοιτητές της ίδιας σχολής να επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια.Στην 3η Λυκείου θα κανουν παράπονα οι γονεις πως οι θέσεις απο τα ΕΠΑΛ είναι λιγες …..

  • Η εγγραφή του παιδιού μου στο 2ο ΕΠΑΛ έγινε έγκαιρα. Μόλις σήμερα την ημέρα του αγιασμού πληροφορήθηκα ότι το παιδί μου δεν ήταν μέσα στα παιδιά που κληρώθηκαν χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση. Το παιδί μου έπεσε ψυχολογικά μιας και ήταν το σχολείο που ήθελε να πάει και κει ήταν μερικοί απ’τους φίλους του. Αναγκάστηκα να τον γράψω στο 1ο ΕΠΑΛ. Πλήρης ανευθυνότητα αυτών που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά. Πλήρης άγνοια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.