Εορδαία: «Όχι» της πλειοψηφίας των Προέδρων των Κοινοτήτων στις ΑΠΕ

19 Ιουλίου 2021
23:53
Κανένα σχόλιο

Την κατηγορηματική αντίθεση τους στην εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταικών πάρκων και των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας εν γένει, χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις, εξέφρασε στη διάρκεια χθεσινοβραδινής (Kυριακή) σύσκεψης η πλειονότητα των Προέδρων των Κοινοτήτων της Εορδαίας, που συνήλθε στο Κοινοτικό κατάστημα Εμπορίου.

Στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι οι κάτοικοι στις Κοινότητες δεν είναι ενημερωμένοι,  αμφισβήτησαν τα οφέλη από την ανάπτυξη των ΑΠΕ για τις τοπικές κοινωνίες, διέψευσαν τα περί θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν απασχολούνται άνεργοι στα έργα που γίνονται, και οι επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα – γεωργία, κτηνοτροφία,-  ειδικότερα με τα βοσκοτόπια, θα είναι αρνητικές, απειλώντας τη βιωσιμότητα των χωριών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας και μέλος του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος Ισαάκ Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η σύσκεψη έγινε προκειμένου και μέχρι τις 20 Αυγούστου να κατατεθούν, κατόπιν σχετικού έγγραφου, οι θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποφασίστηκε ότι  άμεσα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Κοινοτήτων για την άναρχη επέκταση των ΑΠΕ αλλά και το είδος ανάπτυξης που επιθυμούν και να διερευνηθεί  νομικά το όλο θέμα, ειδικότερα με τα εδάφη της ΔΕΗ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων αλλά και της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.