Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε.: Ενημέρωση για τις πληρωμές των συντάξεων του Αυγούστου – Παρεμβάσεις του Σωματείου

21 Ιουλίου 2021
13:00
Κανένα σχόλιο
  • Οι πληρωμές των συντάξεων του Αυγούστου
  • Η υλοποίηση του Ν. Βρούτση
  • Η παρέμβαση του Σωματείου για την φορολόγηση των αναδρομικών
  • Οι νέες Κύριες συντάξεις – Τα επικουρικά – Τα εφάπαξ
  1. Στις 26  Ιουλίου 2021, ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις όσων    συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον ΜΑΗ του 2016 και το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  2. Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα ΤΡΙΤΗ καταβληθούν οι κύριες συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον ΜΑΗ του 2016  και το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  3.  Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ θα καταβληθούν οι  ΚΥΡΙΕΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Νόμο Κατρούγκαλου δηλ. πριν τις 13/05/2016.
  • Αναμένεται σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις να καταβληθούν τα αναδρομικά 22 μηνών όσων συναδέλφων έχουν πάνω από 30 χρόνια συνολικού εργασιακού βίου και βγήκαν στη σύνταξη μετά τον ΜΑΗ του 2016.
  • Για τους πριν το 2016 συνταξιούχους τα αντίστοιχα αναδρομικά και οι αυξήσεις σύμφωνα, πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ή ΤΕΛΗ ΣΕΜΠΕΜΒΡΙΟΥ.
  • Υπενθυμίζουμε ότι Νόμος 4670/2020 (Νόμος Βρούτση) που προβλέπει τις παραπάνω αυξήσεις ψηφίστηκε το Μάρτη του 2020 και έχει ισχύ από την 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.
  • Αναμένουμε ακόμα τη δημοσίευση της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των περικοπών των Νόμων 4051/12 & 4093/12 των επικουρικών και δώρων του 11μήνου από τον ΙΟΥΝΗ 2015 έως τον ΜΑΗ του 2016.
  • Όσον αφορά τη φορολόγηση των αναδρομικών που δόθηκαν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2020 το Σωματείο μας έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών εκφράζοντας τη διαφωνία μας για τον τρόπο φορολόγησης ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 50% και πρότεινε την μη φορολόγηση τους, λόγω και της μη έντοκης πληρωμής των ποσών όπως και της καθυστέρησης με την οποία δόθηκαν ή στο τέλος-τέλος την αυτοτελή φορολόγηση με ποσοστό έως 20% όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις.
  1. Πληροφοριακά να αναφέρουμε επίσης ότι οι Νέες προσωρινές κύριες συντάξεις είναι στον ΙΟΥΝΙΟ του 2021 και οι Οριστικές  συντάξεις είναι στο ΜΑΪΟ του 2021 τρέχουν δηλαδή με καλούς ρυθμούς.
  2. Στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, συνεχίζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις αφού τώρα επεξεργάζονται τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2018.
  • Στην απονομή ΕΦΑΠΑΞ αρχίζουν να πληρώνονται αυτοί που αποχώρησαν τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2020.

 

         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.