Καλλιόπη Βέττα: Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση και τις αθρόες αποχωρήσεις υγειονομικών στελεχών

23 Ιουλίου 2021
14:29

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Στέργιο Γκανάτσιο.

Η συνάντηση έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς παρατηρούνται σημαντικότατες ελλείψεις στις κλινικές του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά, η παθολογική κλινική λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς, η ορθοπεδική δεν έχει κανέναν και η ψυχιατρική  – η μοναδική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία- αδυνατεί λόγω υποστελέχωσης, να δεχτεί εισαγωγές, ενώ τα περιστατικά ακούσιας νοσηλείας προωθούνται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, τίθεται το ενδεχόμενο κλεισίματος τριών τμημάτων του Νοσοκομείου και, συγκεκριμένα, του ωτορινολαρυγγολογικού, οφθαλμολογικού και ουρολογικού, γεγονός που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα της Κοζάνης.

Τέλος, στη συζήτηση, τέθηκε το πρόβλημα των αποχωρήσεων από το Νοσοκομείο καθώς, εξαιτίας της υποστελέχωσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται, λόγω και της αυταπάρνησης, να δουλεύει σε εξοντωτικές συνθήκες.

Ίδια κατάσταση υποστελέχωσης, δε, επικρατεί στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας καθώς, ενδεικτικά, η ογκολογική κλινική με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό, ενώ τα Τ.Ε.Π., όπως και στην Κοζάνη, στερούνται των αναγκαίων στελεχών.

Η κ. Βέττα, σε συναντήσεις της με υγειονομικά στελέχη, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα, νέα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να ζητήσει διευκρινήσεις για την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

13 σχόλια

    • Μόνο με το Σύριζα δούλευαν όλα ρολόι. Μα τι μας λέτε τώρα.Την εξουσία το κόμμα αυτό ούτε με τα κιάλια δεν θα την ξαναδεί.

      • Υπουργός Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ : Αν κάποιοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουν χαμηλές αποδοχές … τότε τους προτρέπω να φύγουν … Γαβρόγλου , Υπουργαρα μου !!! Τους άκουσαν και οι Ιατροί και σηκώθηκαν και έφυγαν …

  • Κινητρα αν δοθουν αμεσως θα βρεθουν γιατροι.Γιατι δεν επιμενετε στον τομεα αυτον;Κιεσεις να κυβερνουσατε,χωρις κινητρα, παλι τα ιδια θα ειχαμε.Εδω να πουμε πως επι κυβερνησεως σας η Περιφερεια ενισχυσε με 500 ευρω τους επικουρικους.Η Περιφερεια τωρα ας κανει το κατι παραπανω και θα ερθουν γιατροι.Διαφορετικα με περιπου 1100 ευρω φορολογητεα μην ψαχνετε για ……α.Επισης ο κ.Γκανατσιος,με το που θα κανει αιτηση στην ΥΠΕ καποιος γιατρος αμεσως τον προσλαμβανει,αλλα που να φανει γιατρος για Μαματσειο.

  • Καλλιόπη σήμερα το νοσοκομείο έχει περισσότερο προσωπικό από ότι επί ΣΥΡΙΖΑ . Δώσε αριθμούς να δούμε πως βγάζεις την υποστελέχωση . Έλεος με την προπαγάνδα .

        • Το να πετας μια λέξη υποστελέχωση δεν πείθεις κανέναν. Πείθεις όταν πεις επι συριζα στο νοσοκομείο υπηρετούσαν τόσοι και σήμερα υπηρετούν τόσοι. Απλη αριθμητική του δημοτικού .

    • Είχε 4 ορθοπεδικούς, τώρα δεν έχει κανένα. Είχε 1 γαστρεντορολόγο τώρα δεν έχει κανένα. Πήγα την αδερφή μου για απλή επέμβαση καταράχτη στον οφθαλμίατρο και μας έστειλε στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν κάνουν επεμβάσεις στο νοσοκομείο. Πήρα στο μικροβιολογικό για εξετάζεις αίματος…καθότι ανασφάλιστη….και μου είπαν πως αυτές τις εξετάσεις δεν τις κάνουν στο νοσοκομείο. Θέλεις κι άλλα;

  • Ο Πασαλίδης με την Βέττα.. επισκέφθηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης.. και οποίος κατάλαβε…. κατάλαβε… Ο δεητζής και η τραγουδίστρια ενημερώθηκαν για τα της υγείας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής… Δεν υπάρχει ελπίδα…

  • Οι νδουλοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση. Μια κυβέρνηση πλασιέ. Να δούμε που θα μας οδηγήσουν οι δοσίλογοι. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι αποφάσεις τους είναι σοβαρές απλά….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.