Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα «Ημερησία» έκανε εκτενή αναφορά για το περιουσιακό προφίλ των Ελλήνων. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα και τα ποσά των φόρων που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι Αθηναίοι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Χίου, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια.

Όμως ουδείς είναι σε θέση να βγάλει συμπεράσματα μόνο από τη στατιστική…Διότι το 2012 οι φορολογούμενοι του Ν.Κοζάνης δήλωναν μέσο ετήσιο εισόδημα 16.007,ενώ το 2016 το εισόδημά τους συρρικνώθηκε στις 11.759 ευρώ ελέω κρίσης!

Βεβαίως ο Ν.Κοζάνης και η Δυτ. Μακεδονία κατέχουν πρωτιά στην ανεργία με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat!

Επιπροσθέτως η περιοχή μας ανήκει στις περιοχές εκείνες όπου πλήττεται 8 μήνες το χρόνο από κακές καιρικές συνθήκες και ιδιαιτέρως βαρυχειμωνιά, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με άλλους νομούς.

Ως εκ τούτου εκεί όπου ευημερούν οι αριθμοί δεν σημαίνει ότι ευημερούν και οι άνθρωποι. Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα,πρέπει να λαμβάνονται όλοι οι παράγοντες υπόψην!

Η μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο στον τομέα Υγείας όσο και στον τομέα Ενέργειας είναι πρωτεύουσας σημασίας για την περιοχή μας και η Κυβέρνησή μας δίνει καθημερινά έναν αγώνα προς αυτήν την κατεύθυνση! Για εμάς είναι ένα στοίχημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε! Και θα το κερδίσουμε!