Καιρός: Στοχευμένες μετεωρολογικές προγνώσεις μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης

26 Ιουλίου 2021
12:06

Η πρόγνωση του καιρού αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για τις περισσότερες δράσεις αλλά και αρκετούς κλάδους της οικονομίας. Η στοχευμένη πρόγνωση σε τοπικό επίπεδο, που αφορά υποσύνολα περιοχών, έχει ιδιαίτερη αξία για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα.

Επιπλέον, η πληροφόρηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα οδηγεί στην καλύτερη προετοιμασία τόσο του δημοτικού μηχανισμού όσο και των πολιτών, για την αντιμετώπιση των ακραίων καταστάσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Αντίστοιχα στον πρωτογενή τομέα, η έγκυρη και σαφής πληροφορία για βροχοπτώσεις – καταιγίδες αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, αλλά και στον γενικότερο εξορθολογισμό της διαδικασίας της αγροτικής παραγωγής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται καθημερινά με τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού για κάθε Δημοτική Ενότητα, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης https://cityofkozani.gov.gr/kairos. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν τη δυνατότητα να προσπελάσουν δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά από το δίκτυο των αγρομετεωρολογικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, καθώς και άλλων φορέων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής τακτικών και εκτάκτων δελτίων καιρού στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε χρήστη.

Εγγραφείτε στο newsletter https://cityofkozani.gov.gr/kairos για να λαμβάνετε σε καθημερινή βάση στο κινητό σας το δελτίο καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει.

2 σχόλια

    • Όχι, τα 9 χιλιάρικα είναι για να μάθουμε τι είναι “ξηρική καταιγίδα”. Ποιος έχασε τον κοινό νου, για να τον βρουν στο Δήμο;

      Σε τι ακριβώς διαφέρει η συγκεκριμένη πρόγνωση απ’ την πρόγνωση που έχουν η ΕΜΥ και δεκάδες άλλοι μετεωρολογικοί ιστότοποι, οι οποίοι μάλιστα είναι από μετεωρολόγους κι όχι από τρίτους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.