Μισθώνονται πέντε ακίνητα για τους Ρομά της Κοζάνης

27 Ιουλίου 2021
13:14

Τρεις τετραμελείς και δυο τριμελείς οικογένειες Ρομά μεταφέρονται σε κατοικίες με την μίσθωση του ενοικίου να αναλαμβάνει ο Δήμος Κοζάνης όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κοζάνης Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, όπως ανέφερε στο Σώμα, έχει προχωρήσει η δημοπρασία για τη μίσθωση πέντε ακινήτων για τους Ρομά της πόλης.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται για την βελτίωση της ποιότητα ζωής των Ρομά, θα έχει ισχύ για τρία χρόνια και ανέρχεται στις 155.000 ευρώ, ενώ αφορά σε  έξι οικογένειες, που  κατοικούν στην περιοχή του  Κασλά και στα Πετρανά.

Εκτός από το ενοίκιο θα πληρώνονται και τα κοινόχρηστα  που ανέρχονται στα 170 ευρώ μηνιαίως. Το ΒΙΟΠΑ ξύλου, όπου είναι εγκαταστημένοι οι Ρομά, ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης, είναι ένας χώρος που στόχος είναι να παίξει ρόλο στη μεταλιγνιτική περίοδο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr  – Φωτο αρχείου

15 σχόλια

  • Πολίτες δύο κατηγοριών..Ρόμα έχουν μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις..και ολοι οι υπόλοιποι που έχουμε μόνο υποχρεώσεις..αυτά είναι…μη θυμηθώ την εποχή του πενταευρου άμα ήσουν Έλληνας πλήρωνες πενταευρω στο νοσοκομείο.ειδα με τα μάτια μου παππού 70 και βάλε να κλαίει σαν μωρό δεν ειχε το πενταευρω βλέπεις άμα ήσουν Αλβανός γεωργιανός Άγγλος Γάλλος Πορτογάλος και μπαγλατεσιανος δε σε ζητούσαν ευρω

  • Τους Ρομά μέχρι και τα κοινόχρηστα θα τους πληρώνουν. !!!!! Τους Έλληνες της περιοχής μας που η ΔΕΗ τους κόβει το ρευμα και τους βγάζουν από τα σπιτια τους, δεν μπορούν με κάποιο πρόγραμμα να τους βοηθήσουν??? Η ακόμα και χωρίς πρόγραμμα , με τους τοπικούς πορους. Μα τι λέω ο χαζός!!!!

  • Επιτέλους ας γκρεμιστουν τα τσαντηρια απο κει και ας τους βάλουν να καθαρίσουν όλη την βρωμια και το σκουπιδαριό που δημιουργησαν…
    Αν δηλαδη θες τσαμπα σπίτι πρεπει να καταλάβεις εναν χώρο να φτιάξεις τσαντίρι και μετα σου δίνουν διαμερισμα;

  • Μάλιστα.
    717 ευρώ το μήνα για κάθε οικογένεια.
    Σε τι σπίτι θά μείνουν με 717 ευρώ κόστος;;;
    Ποιοί τα νοικιάζουν και ποιους τάισαν για να κλείσει η δουλειά;

  • Μάλιστα.
    861 ευρώ το μήνα για κάθε οικογένεια.
    Σε τι σπίτι θά μείνουν με 861 ευρώ κόστος;;;
    Ποιοί τα νοικιάζουν και ποιους τάισαν για να κλείσει η δουλειά;

  • Ντροπή!

    Αυτοί (Ρομά) δεν πληρώνουν τσακιστή δεκάρα σε φόρους και αρμέγουν την κοινωνία συστηματικά είτε εκβιάζοντας παροχές (αν δεν είναι εκβιασμός η κατάληψη δημόσιου χώρου όπως το ΒΙΟΠΑ, τότε τι είναι, αφού για να τους αποβάλλεις διοικητικά, τους δίνεις ως καρότο δημόσια διαμονή;), είτε δηλώνοντας ψευδώς ασθένειες, γέννες κλπ.

  • Τυχεροί οι γείτονες σε αυτά τα 5 διαμερίσματα. Θα αποκτήσουν τις δικές τους πολύ κοντινές μάντρες με παλιοσιδερα. Εκτός από τα καταστήματα προώθησης προϊόντων καναβης .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.