Δ. Μακεδονία: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Nοσούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, κάτω των 40 ετών, με το ποσοστό να αγγίζει σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας το 76%.

28 Ιουλίου 2021
19:07

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για μια ακόμη φορά οι υγειονομικές αρχές στην ΠΕ Κοζάνης, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προκαλώντας και πάλι ανησυχία στην περιοχή, που μετρά ακόμα τις πληγές της από το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, εμφανίζονται να νοσούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, κάτω των 40 ετών, με το ποσοστό να αγγίζει σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας το 76%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό, 27,77%, αφορά τις ηλικίες από 18-24 ετών, ενώ το ποσοστό στις ηλικίες από 12-17 ετών ανέρχεται στο 19,49%.

Σε σχέση με τον περασμένο Μάιο τη μεγαλύτερη αύξηση την έχουν οι ηλικίες από 18-24 ετών, σε ποσοστό 132%, και οι ηλικίες από 12-17 ετών σε ποσοστό 70,9%.

Όπως εκτιμάται  οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στη χαλάρωση λόγω καλοκαιριού, στις  μετακινήσεις των διακοπών, αλλά και στην επιστροφή των παιδιών από τις κατασκηνώσεις, τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κοζάνης παραμένει σταθερή -νοσηλεύονται 14 άτομα, ωστόσο, σε εγρήγορση βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να μην υπάρξει ανάγκη νοσηλείας για όσους πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Υγειονομικές αρχές και αυτοδιοίκηση ζητούν από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της πανδημίας, προτείνοντας ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό.

ertnews.gr

 

3 σχόλια

      • Από εμένα είναι που δεν ξαναπάω ούτε κατασκήνωση ούτε σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες γιατί η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι για γέλια όπου πήγα, ειδικά οι μάσκες κάτω από τη μύτη!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.