N. Φωτόπουλος, μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ, για την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων της ΔΕΗ: “Θα το ψηφίσω μόνο μια μόνο γιατί νιώθω και καταλαβαίνω πως αισθάνονται οι συνάδελφοί μου στο ΛΚΔΜ αλλά και στις θυγατρικές της Μελίτης και της Μεγαλόπολης”

30 Ιουλίου 2021
14:32

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Σύνεδροι,

όπως είπα και πέρσι όταν συζητήσαμε για το ίδιο θέμα (της οικειοθελούς αποχώρησης των συνάδελφων μας) θα ψηφίσω το θέμα, αλλά με βαριά καρδιά.

Θα το ψηφίσω μόνο μια μόνο γιατί νιώθω και καταλαβαίνω πως αισθάνονται οι συνάδελφοί μου στο ΛΚΔΜ αλλά και στις θυγατρικές της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Θα το ψηφίσω γιατί η αρνητική ψήφος θα ήταν ασέβεια απέναντί τους.

  • Θα ήταν σαν να μην τους νιώθω.
  • Θα ήταν σαν να μη συμμερίζομαι τους φόβους και την αγωνία τους.

Θέλω όμως να αιτιολογήσω γιατί είπα θα το ψηφίσω με βαριά καρδιά.

Το ψηφίζω με βαριά καρδιά γιατί το διώξιμο (περί αυτού πρόκειται) των συναδέλφων μας έρχεται ως αποτέλεσμα μιας εγκληματικής απόφασης της κυβέρνησης. Της αδιανόητης απόφασης, της παντελώς λαθεμένης, της απολύτως καταστροφικής για τα συμφέροντα των περιοχών των Ν. Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, αλλά και λίαν επικίνδυνης για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και απρόσκοπτης τροφοδότησης των καταναλωτών, του βίαιου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Σε κάθε ευκαιρία, με κάθε αφορμή δεν θα κουράζομαι να λέω πόσο καταστροφική είναι αυτή η απόφαση.

Θα πει κανείς: μα τι λες, εδώ το C02 έχει φτάσει 60€/ton και μας λες ότι είναι καταστροφική; Σωτηρία είναι. Για τη ΔΕΗ είναι σωτηρία.

Κύριε Διευθύνοντα,

Κύριοι Σύμβουλοι,

εξαρτάται από ποια σκοπιά βλέπει κανείς το θέμα. Για τι ΔΕΗ μιλά και τι ΔΕΗ θέλει.

Αν μιλάμε για μια ΔΕΗ που μοναδικό σκοπό και στόχο έχει την κερδοφορία και την απόδοση υψηλών μερισμάτων στους μετόχους της, ΝΑΙ θα συμφωνήσω. Όσοι το βλέπετε έτσι έχετε δίκιο. Εγώ όμως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, αν όχι όλοι, δεν το βλέπω έτσι.

Εγώ που είμαι συνδικαλιστής παλιάς κοπής όπως λένε κάποιοι και δε λέω να βάλω μυαλό κατ’ αυτούς, εξακολουθώ να θέλω να παλεύω και να αγωνίζομαι για μια ΔΕΗ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Δηλαδή στην υπηρεσία αυτού που την έφτιαξε.

Εξακολουθώ να παλεύω και να αγωνίζομαι για μια ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, στυλοβάτη της ανάπτυξης της οικονομίας που θα εξασφαλίζει φθηνές τιμές στον καταναλωτή, ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού στη χώρα μας και απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών.

Κύριοι Σύμβουλοι, ψηφίζω με βαριά καρδιά γιατί το διώξιμο των συναδέλφων μας υλοποιεί την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 5 ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ), Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ …

Σε όσους ρωτούν και τι προτείνεις; Απαντώ:

Προτείνω η λειτουργία αυτών των 3 μονάδων να συνεχιστεί μέχρι να έχουμε εξασφαλίσει 100% την κάλυψη της ζήτησης στη φάση των αιχμών, είτε με περαιτέρω ενίσχυση των διασυνδέσεων, είτε με αποθήκευση της ενέργειας.

Σε όσους πουν, μα έτσι με 60€ τον τόνο θα καταστραφεί η ΔΕΗ, οι μονάδες δεν θα είναι ανταγωνιστικές, δεν θα μπαίνουν στο σύστημα, απαντώ:

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (και μετά το 2023), ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ΔΕΗ να κρατήσει τις μονάδες και το κόστος να το αναλάβει η πολιτεία.

Στο δε ερώτημα που θα το φορτώσει αυτό; Στον λαό; Απαντώ: ΟΧΙ.

  1. Να το φορτώσει σε αυτούς που ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση θησαύρισαν.
  2. Να το φορτώσει σε αυτούς τους εκλεκτούς κυρίους που πάνω από 10 χρόνια τώρα για να οικονομάνε καθήμενοι σταυροπόδι, η πολιτεία έγδαρε τους καταναλωτές βάζοντάς τους να πληρώνουν την ΜWh μέχρι και 550€ αυξάνοντας το ΕΤΜΕΑΡ μέχρι και 11,500%, όταν από τον λιγνίτη κόστιζε 20 και 25€!

Μόνο από το τέλος ΑΠΕ που το μετονόμασαν σε ΕΤΜΕΑΡ για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος για ποιους πληρώνει, από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν πάρει πάνω από 7 δις. από τις τσέπες των καταναλωτών.

Να από πού μπορούν να βρεθούν τα λεφτά.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ

Επειδή δυστυχώς οι φωνές της λογικής δεν βλέπω να εισακούγονται, αλλά και επειδή δεν βλέπω από πουθενά διάθεση να αλλάξουν αυτές οι απαράδεκτες και καταστροφικές αποφάσεις, θεωρώντας πλέον ΔΥΣΤΥΧΩΣ ως δεδομένο ότι πάμε εκεί, στο ΒΙΑΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, αναγκαστικάκατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων μου, με μισή καρδιά ψηφίζω την εισήγηση. Θέλω όμως να βάλω θέματα.

1ο: θεωρώ τα ποσά που δίνονται (μπροστά στα όσα θα εξοικονομήσει η ΔΕΗ) μικρά και ζητώ να αυξηθούν.

2ο: για λόγους ίσης αντιμετώπισης και το λέω αυτό χωρίς να εξισώνω όλους τους συναδέλφους και χωρίς να κλείνω τα μάτια στο που είναι το πρόβλημα, ζητώ να επεκταθεί η απόφαση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ.

Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητώ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι συνάδελφοι των εργοστασίων που έκλεισαν, όπως Κερατσίνι, Αλιβέρι, Λαύριο, αλλά και μιας σειράς ΑΣΠ.

Όπως επίσης οι συνάδελφοι των μονάδων της Κρήτης, ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ-ΧΑΝΙΑ που επίσης οδεύουν στο κλείσιμο.

3ο: Τέλος και δεν είναι αντίφαση, ίσα-ίσα θέλω να επισημάνω την αναγκαιότητα, εδώ και τώρα να προχωρήσουν οι προσλήψεις, ώστε να μην χάνεται πολύτιμη τεχνογνωσία, ούτε να αναγκαζόμαστε να βάζουμε εργολάβους ακόμα και σε βασικές λειτουργίες.

14 σχόλια

  • Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!Στα μάτια του κόσμου είστε πολύ χαμηλά εδώ και χρόνια αλλά δεν λέτε να το καταλάβετε!

  • Νικολα τα παλιοπαιδα παιζουνε μετα αισθηματα σου ! Ρε μπαγασα πολυυυυυυ συναισθημα ! Δεν σου το ειχα !

  • Όλοι εσείς που κοιμάστε βαθιά και άγεστε και φέρεστε από τα κομματικά σας πάθη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Φωτόπουλος 1. Δεν κατάργησε την λιγνίτη, 2. Δεν επέβαλε τα φωτοβολταϊκά, 3. Δεν επέβαλε τις ανεμογεννήτριες. Αυτά τα έκαναν οι κυβερνήσεις με την εκάστοτε διοίκηση της ΔΕΗ. Και όταν λέμε οι κυβερνήσεις, εννοούμε όλες οι κυβερνήσεις…

  • Φάτε τον σανό του Χατζιδάκι βρε απερίγραπτοι που σας ενόχλησε κιόλας ο Αδαμίδης ψευτουληδες της κανονικότητας.

    • Είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο, ξύπνα. Έπαθες συριζιαση πρέπει να το δεις. Οποια κυβέρνηση και να ήταν η γραμμή που θα ακολουθούσαν θα ήταν η ίδια.

  • Νικολάκη…Κρίμα καρδιά,ζεστή καρδιά άμα ψήφισες άστα χεστα ποτ λένε στην _Κοζάνη…..αλήθεια ο γλυκούλη γιατί λέει άλλα…..πέστου μια που τον βλέπεις τακτικά μην πνιγεί από τα πολλά σάλια……

  • Έχει απόλυτο δίκιο συνδικαλισμός αυτό σημαίνει να αφουγκράζεστε τους συναδέλφους
    Η περιοχή ούτως η άλλως καταδικάστηκε
    Ο Φωτόπουλος πάντα μπροστά από όλους που ασχολούνται διαχρονικά

  • οταν υπεγραψες για την τριχοτομηση της δεη παλι με μιση καρδια το εκανες ε? αυτο το με βαρια κ μιση καρδια μας εφαγε φωτοπουλε.

  • AΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ Τ2ΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΔ.Ή ΕΜΕΙΣ Ή Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ 9ΟΙΟΣ ΘΑ ΛΥΓΙΣ2Ι ΠΡΩΤΟΣ…ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ;;Η ΗΓΕΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜ8 ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ.ΝΑ ΜΑΔ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.