Ψήφισμα Σωματείων Π.Ε. Κοζάνης για την απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ)

31 Ιουλίου 2021
11:39

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο, καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη την εργοδοσία της “EDILMAC”, που προχώρησε στις 28/7, παράνομα και καταχρηστικά στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ) και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) με την απαράδεκτη πρόφαση της μη τήρησης των υποχρεώσεών του ως τεχνικός Ασφαλείας της εταιρείας.

Είναι ταυτόχρονα και προκλητικό, αφού το Συνδικάτο και ο πρόεδρός του παλεύουν καθημερινά για την τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο έργο, ενάντια στη δολοφονική λογική της εταιρείας που βλέπει σαν κόστος οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου αποτελεί ευθεία επίθεση στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά μέσα από τα Σωματεία τους! Η “Ελληνικός Χρυσός” και οι εργολάβοι της θέλουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: Μετά το πράσινο φως της κυβέρνησης της ΝΔ μέσω της ψήφισης του νόμου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν μπορεί να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου!

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι “χρυσές δουλειές” των αφεντικών απαιτούν σιγή νεκροταφείου, εργαζόμενους με σμπαραλιασμένα δικαιώματα, που δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους μετά τη βάρδια!

Δεν θα τους περάσει!

Όπως δεν τους πέρασε πριν 4 μήνες, που η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου, βρήκε τείχος στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που υψώθηκε από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και ανάγκασε την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Όπως δεν πέρασε η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να πείσει τους εργαζόμενους της χώρας για τη “φιλεργατικότητα” του αντεργατικού της εκτρώματος, με το τεράστιο απεργιακό μέτωπο που διαμορφώθηκε να διατρανώνει ότι “Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!”.

Σε αυτές τις συνθήκες που η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της εργοδοσίας εξαπολύει τεράστια επίθεση στα δικαιώματά μας, ένα δρόμο έχουμε: Την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί οργανωμένα μια καλύτερη ζωή, με περισσότερα δικαιώματα για αυτόν, την οικογένεια και τους συναδέλφους του!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την εργοδοσία της “EDILMAC” να ανακαλέσει την απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Συνδικάτου.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης

Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.ΕΝ)

Σωματείο Εργατών-τριών Γούνας- Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ)

2 σχόλια

    • Νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού! Τι δουλειά έχουν οι εργάτες να μη χοροπηδάνε όπως θέλουν τ’ αφεντικά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.