kozan.gr: Mήνυμα Μιχάλη Παπαδόπουλου προς την κυβέρνηση: “Γι’ ακόμη μια φορά σε διάστημα λίγων μηνών, επαληθεύεται ότι ή ενεργειακή Ασφάλεια της Χώρας, εξαρτάται ακόμη απο τις Λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Επομένως είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε εφεδρεία”

1 Αυγούστου 2021
12:59

Σε ανάρτησή του στο facebook  ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρει:Γι’ ακόμη μια φορά σε διάστημα λίγων μηνών, επαληθεύεται ότι ή ενεργειακή Ασφάλεια της Χώρας, εξαρτάται ακόμη από τις Λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Επομένως είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε εφεδρεία”.

 

 

37 σχόλια

  • Μιχάλη αυτά δεν τα γράφουν στο φβ , τα λένε στην βουλή , όταν αποφασιζόταν η απολιγνιτοποιηση.
    Αλλιώς είναι για τους αφελείς

  • Κ. βουλευτά, απαραίτητες είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές…Μη ψαρεύετε σε θολά νερά….

  • Κάτι μας ειπες τώρα! Αλήθεια; Αφού το σχέδιο είναι να κλείσουν…! Τα λέτε μόνο για τα μάτια του κόσμου! Δεν έχετε την εξουσία να αλλάξετε κάτι!

  • Αυτά τα λένε εκεί που πρέπει και αφού πετύχεις κάτι ανακοίνωσε….Ξέχασα ότι έκανες και με τα διόδια… Έλεγες έλεγες και έγινε το αντίθετο… Όχι άλλο σανό. Φτάνει κ. Παπαδόπουλε

  • Και οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης είστε υπεύθυνοι για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την πρόωρη απολιγνιτοποιηση χάριν συμφερόντων. Το σίγουρο είναι ότι τα Φουρφουρια και οι καθρέφτες σε περιόδους αιχμής είναι άχρηστα. Κοιτάξτε μόνο τους Γερμανούς τι κάνουν και θα καταλάβετε. Έχουν πυρηνικα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος κατασκευάζουν καινούργια λιγνιτικα, έχουν συμφωνία με Ρωσία και κατασκευάζουν αγωγο φυσικού αερίου έτσι ώστε να έχουν επαρκεια ενέργειας. Εμεις εδώ τα κλείνουμε όλα για να θησαυρισουν κάποιοι ιδιώτες. Κάτι τέτοιο έγινε και με την βιομηχανία ζάχαρης που είμασταν αυτάρκεις. Την κλείσαμε και τώρα εισάγουμε ζαχαρη από Γερμανία και Σερβία….

    • Το θέμα είναι ότι το ρεύμα που παράγουν οι λιγνιτικοι σταθμοί στην Ελλάδα είναι πιο ακριβο από την χονδρική και μόνο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο από εγχώριους παραγωγούς και εισαγωγείς , δηλαδή λίγες μέρες το χρόνο, μπορούν να το πουλήσουν .
      Το ίδιο έγινε και με την ζάχαρη ήταν πόλο ακριβότερη από την εισαγομενη και γι’αυτό έκλεισε δεν μπορούσε να πουλήσει. Ούτε η Γερμανία κατασκευάζει λιγνιτικα , έβαλε σε λειτουργία το τελευταίο που είχε αποφασισθεί να γίνει πριν μια δεκαετία. Και το κόστος του ρεύματος από τα λιγνιτικα των Γερμανών είναι πολύ μικρότερο γιατί απλούστατα ο λιγνίτης τους είναι τριπλάσια και βάλε θερμογονου δύναμης.

  • Εσύ Παπαδόπουλε σε ποια κυβέρνηση είσαι μέλος;;
    Μας δουλεύεις;
    Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είσαι.
    Αλλά θα μου πεις ποιος σας υπολογίζει;
    Σας έχουν δεδομένους!!!!

  • Μιχαλη τον γουρλοματη τον ρωτησες και κανεις τετοιες ανακοινωσεις; Ειστε απαραδεκτοι. Περιμενουμε πως και πως τις εκλογες για να σας δειξουμε ποσο παει το καλαμποκι στα γρεβενα

  • Έχετε αποδειχθεί εντελώς ανίκανοι σε όλα, ακόμα και στο να αντιληφθείτε πως οι λιγνιτικές μονάδες είναι για να δουλεύουν, όχι να είναι σε εφεδρεία. Σε εφεδρεία για το αν δεν θα φυσήξει; Αφού οι ΑΠΕ απέδειξαν πόσο άχρηστες είναι!

  • Όταν έλεγες το ΝΑΙ σε ΟΛΑ να το σκεφτόμουν αυτό. Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος για το πότε βγάζετε δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Φτάνει πια η υποκρισία.

  • Ή μα κοροϊδεύεις ή είσαι αδιάβαστος. Όπως και να έχει δεν επιτρέπετε για Βουλευτή και μάλιστα κόμματος που κυβερνά
    ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΣΗ
    https://www.youtube.com/watch?v=T9_swX_vhes&t=15s

  • Μεγάλη η αγάπη που έχουν οι άριστοι στα μηνύματα. Στέλνει μηνύματα ο Μητσοτάκης στους Τούρκους, στελνει μήνυμα ο Παπαδόπουλος στον Μητσοτάκη. Φυσικά όλα γίνονται για τα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό από πριν.

  • Κ.Βουλευτη τού Ν.κοζανης.τωρα θυμήθηκαν στα κέντρα των Αθηνών και εσείς επισης ότι ο κακος Λιγνίτης είναι η ενεργειακή ασφάλεια τής χώρας.Τι μας λέτε τώρα μας κοροιδευται τήν Νοημοσύνη μας.Γιατι δεν λέτε ότι ακόμη χρειαζόμαστε τά ορυχεία και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.Για την επάρκεια τού Συστήματος.Οταν σέ λίγο καιρό θα στηθούν οι Μονάδες φυσικό αέριο από ιδιώτες τοτε και εξασφαλίζει τό ενεργειακό σύστημα άντε γεια Λιγνίτη.Δεν μας είπατε η θέσεις εργασίας από ορυχεία και Στάθμη παραγωγής που χάνονται Με τί Αντισταθμικα μέτρα θα καλυφθούν.. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα Σχέδιο για την Δ.Μακεδονια.Να λέμε επιτέλους Αλήθειες.Μονο θα.θα.θα.θα.θα.

  • Η ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ 2000MW ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ RWE (51%) ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΧΗΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗΑΝ ΑΕ, ΔΗΛ. ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ 50.000 ΣΤΡΕΜ. ΕΥΦΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΚΟΝΤΕΣ ΑΚΟΝΤΕΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!

  • Στις επόμενες εκλογές θα παρουσιαστει ως αρνητής της απολιγνιτοποιησης και θα επανεκλεγεί!! Σοφός πολιτικα , κατάλαβε τι κόστος έχει για την τοπική κοινωνία ο (κεραυνοβόλος θάνατος) που αποφάσισε ο κ Μητσοτάκης, χωρίς βέβαια να τους ρωτήσει καν!!

  • εστω και εναν βουλευτη να βγαλει η ΝΔ στην περιφερεια στις επερχομενες εκλογες θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας…..

  • Μάλλον μας δουλευετε! Μήπως ανήκετε σε άλλη παράταξη; Η μήπως τώρα μόλις πληροφορηθήκατε την απολιγνιτοποίηση;Ο λαός λέει είναι άξιος του ηγέτη του και είναι απόλυτα σωστό!θερμα συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους σας!!

  • Ο πλανήτης αρχίζει να μας εκδικείται για τον παρασιτικο τροπο ζωης μας και οι ΔΕΗτζηδες μην χασουν το τριχιλιαρο από τον λιγνιτη. Τόσο τους κοβει…

    • Ο πλανήτης ναι αλλά αυτήν την στιγμή αν δεν λειτουργούσαν οι λιγνιτικες μονάδες δεν θα είχες Ρευμα για να γράψεις αυτά που γράφεις!!!!

  • κ. παπαδοπουλε στην συζητηση στην βουλη τι ψηφισατε εσεις και οι αλλοι κυβερνητικοι συναδελφοι σας για την χωρις σχεδιο απολιγνιτοποιηση της περιοχης μας; εκει σταματαει καθε συζητηση και ακυρωνει και την αναρτηση σας στην ιστοσελιδα!!!!!

  • βέβαια αν ερθει προς ψήφιση η κατάργηση τους θα κλάψει λίγο και μετά θα τις ψηφίσει στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και την κυβερνητικής συνοχής

  • Γελοιότητες. Έστειλε,λέει, μήνυμα μέσω ανάρτησης στο Facebook. στην κυβέρνηση. Και αυτός και οι υπόλοιποι τρεις είναι το ίδιο επιζημιοι όπως και οι προηγούμενη τετράδα, για την περιοχή μας.

  • Κόψε τό δούλεμα.Ψήφισες μαζί μέ τούς υπόλοιπους συναδέλφους σου τό κλείσιμο τών λιγνιτικών μονάδων καί τώρα μάς λές γιά τήν χρησιμότητα τού λιγνίτη; τόση υποτίμηση πρός τόν κόσμο πού απευθύνεσαι!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.