K. Πουτακίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής, με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλου για την μετεγκατάσταση της Ακρινής: “Αναρωτιόμαστε κ. Παπαδόπουλε, παραβλέψατε ή αγνοείτε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (30 Μαΐου 2021) και μάλιστα έχει οριστεί δικάσιμος στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021;”

5 Αυγούστου 2021
08:08

Κύριε Βουλευτά στην από 3/8/21 ερώτησή σας προς τον ΥΠΕΝ με θέμα «Ενέργειες σχετικές με την μετεγκατάσταση της ΤΚ Ακρινής του Δήμου Κοζάνης» κάνετε αναφορά σε ζητήματα, τα οποία πραγματικά προκαλούν ερωτηματικά για το αν γνωρίζετε το Θέμα «μετεγκατάσταση Ακρινής» ή παραβλέπετε (εκούσια ή ακούσια) γεγονότα και εξελίξεις καθοριστικά για την εξέλιξη της πολύπαθης μετεγκατάστασης Ακρινής.  Συγκεκριμένα: Στην τρίτη παράγραφο της πρώτης σελίδας του σχετικού εγγράφου αναφέρετε χαρακτηριστικά: «Στις 12.04.2021, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ακρινής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 18.03.2021, ζήτησε την νομική υποστήριξη της Περιφέρειας με σκοπό την προσφυγή στην δικαιοσύνη για την εκπλήρωση της υποχρέωσης της Πολιτείας». Αναρωτιόμαστε κ. Παπαδόπουλε, παραβλέψατε ή αγνοείτε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (30 Μαΐου 2021) και μάλιστα έχει οριστεί δικάσιμος στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 (το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται. Στο τέλος της δεύτερης σελίδας του εγγράφου σας αναφέρετε χαρακτηριστικά: «Πρώτον εάν προτίθεστε καταρχάς άμεσα να προωθήσετε προς ψήφιση τροπολογία που θα παρατείνει με νέα αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης ή άλλη λύση που πιθανώς προτείνετε, με στόχο την «νομοθετική ευταξία».

Κύριε Παπαδόπουλε, έχουν περάσει μήνες συζητήσεων, τοποθετήσεων, εγγράφων για το θέμα της Ακρινής. Κι όμως μέχρι σήμερα, ουδέποτε ακούσαμε να έχει γίνει αναφορά για ύπαρξη ή πρόταση κατάθεσης τροπολογίας και μάλιστα προς ψήφιση! Αυτό Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν στις 30 Μαρτίου, είχαμε επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Ενέργειας που θα μας έλεγε πως λόγω του ότι λήγει η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών μετεγκατάστασης, θα δινόταν μια παράταση. Αντιθέτως το Υπουργείο, όπως ομολογείτε ο ίδιος στην ερώτηση σας προς τον Υπουργό «στις 24.03.2021, σε διαδικτυακή σύσκεψη που πήρατε μέρος (ο Υπουργός) με την συμμετοχή κατοίκων και ι�εσμικών παραγόντων του Ν. Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δηλώσατε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής» ενώ δεσμευτήκατε ότι το επιτελείο σας «θα τρέξει τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι». Πως λοιπόν προκύπτει κατόπιν εορτής μια «υποτιθέμενη» τροπολογία προς ψήφιση, η οποία δεν Θα δώσει λύση γιατί αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για «εναλλακτικό της μετεγκατάστασης σχέδιο»; Τέλος, αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε θα ήθελα να σας επισημάνω πως «νομοθετική ευταξία», όπως αναφέρετε στο έγγραφό σας υφίσταται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (και εσείς ως Βουλευτής) το 2011.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης

 

5 σχόλια

    • Τι να ακούγεται δηλαδή??? Ότι έθεσε το θέμα επίσημα στη βουλή???? Το έθεσε , βέβαια ίσως εσείς βλέπετε? με καλύτερο μάτι? μία φωτογραφία με δύο λόγια στο Fb η δύο κουβέντες στο καφενείο του χωριού… Ίσως…

  • Σας δουλεύει ψιλό γαζί ο Παπαδόπουλος! Μετεγκατάσταση δεν πρόκειται να δείτε και θα βρεθείτε κι ανάμεσα στα Γερμανικά καθρεφτάκια! Σας το είπε από πέρυσι ο Μητσοτάκης, στη συνέντευξη στη Μπιλντ: απ’ την απολιγνιτοποίηση θα ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες κι οι κάτοικοι να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Π.χ. να καθαρίζουν τα καθρεφτάκια με άζαξ.

  • Καλά θα κάνει Ο Παπαδόπουλος να μάς πει για το πράσινο χωριό Πού είχαν συμφωνήσει μην τα άλλαζει τώρα γιατί του το μετέφεραν τα παπαγαλάκια από την Ακρινη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.