Μεταξά Κοζάνης – 15-04-1918: Όταν η κλοπή 40 οκάδων αλευριού ήταν κακούργημα κι η τιμωρία ήταν 5 χρόνια φυλακής

8 Αυγούστου 2021
20:41

15-04-1918. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων, συνήθως, θεωρούνται υπεράνω κάθε κριτικής και η αυστηρότητα τους σαν δικαίωση του δημοσίου αισθήματος. Δεν ήταν και ούτε είναι, όμως, πάντα έτσι τα πράγματα. Στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση για την καταδίκη για κάποιους συμπατριώτες μας από τα Μεταξά. Σε μια εποχή που η πείνα θέριζε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής, η κλοπή 40 οκάδων αλευριού θεωρήθηκε κακούργημα και επιδικάστηκε με 5 χρόνια φυλακής. Ε!!!, αυτό δε το λες απονομή δικαιοσύνης..

Το διαβάσαμε στην ομάδα στο facebook Τα Σέρβια μέσα από τον τύπο

 

Ένα σχόλιο

  • Μια χαρά απονομή δικαιοσύνης ήταν. Αν εφαρμοζονταν και σήμερα τέτοιοι αυστηροί νόμοι, θα σου έλεγα εγώ ποιος θα τολμούσε να απλώσει χέρι σε ξένη περιουσία. Η πολλή η επιείκεια μας έχει μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.