Χ. Ζευκλής (Δήμαρχος Βοΐου): “Στον “αέρα” η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας” (Βίντεο)

10 Αυγούστου 2021
20:40
Στον αέρα και επίσημα πλέον, από σήμερα, η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας. Παρακολουθώντας την, κάνουμε ένα νοερό ταξίδι στους ήχους και τους σκοπούς του Βοΐου. Αν και μικρό, το δείγμα που παρουσιάζεται μας βοηθάει να αντιληφθούμε τον πλούτο και την σπουδαιότητα του κεφαλαίου αυτού, που ονομάζεται παραδοσιακή μουσική. Μέσα από αυτή, μαθαίνουμε για την ιστορία και τα βιώματα του λαού του Βοΐου, τον τρόπο που γλεντούσαν, που χαιρόντουσαν, που μοιρολογούσαν, που τραγουδούσαν την ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της.
Ο Δήμος μας στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, θεωρώντας το ως χρέος μας, τόσο προς τους προγόνους μας, όσο και προς τις μελλοντικές μας γενιές.

7 σχόλια

  • Στο παρασύνθημα πόσες χιλιάδες ευρώ θα μας κοστίσει η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας

  • … τα δικά μας Νάματα …. την πιπιλίστα …. και κάπως έτσι ο καταξιωμένος παρουσιαστής χάνει τον λόγο . Τον ορθό λόγο . Ψάχνοντας να βρούμε την κληρονομιά μας σκοντάφτουμε στα μαύρα χρόνια τις τουρκοκρατίας , τα κάνουμε λάβαρο και ψάχνουμε την κληρονομιά μας (sic) την Ελληνική, επιλέγοντας την τουρκική ονοματολογία . Μάταιο , όταν 100 και πλέον χρόνια δεν μπορέσαμε να δώσουμε ακόμη τα Ελληνικά ονόματα στα μέρη μας και χρησιμοποιούμε , με περηφάνια , τα τούρκικα ή και τα σλάβικα αυτών , πόσο μάλλον που υπάρχουν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι με όνομα του συλλόγου το τούρκικο όνομα του χωριού τους , εύλογα δημιουργείτε το ερώτημα τι είδους πολιτισμό θα παράγουμε και θα διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές . !!!!

    • Ιζνογκουντ η ιστορία μας δεν είναι επιλεκτική. Δεν είμαστε κομμάτια του παρελθόντος που μας βολευουν αλλά το παρόν όπως διαμορφώθηκε καθολη τη διάρκεια των ετών. 500 χρόνια Οθωμανοκρατιας και 1100 συμβίωσης με τους Σλάβους δεν είναι λίγα, για να τα πετάξουμε και να τεμαχισουμε κατά το δοκούν την καθαρότητα όπως αυτή υπάρχει μόνο σε λοβοτομημενα μυαλά. Η αλήθεια απελευθερωνει. Με αγάπη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.