8ο Γυμνάσιο Κοζάνης: Όταν η σχολική αίθουσα γίνεται φωτογραφικό κουτί….

4 Μαΐου 2017
16:18
Κανένα σχόλιο

Στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου οι μαθητές γνώρισαν ένα φυσικό οπτικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως camera obscura. Πρόκειται για τον γνωστό στους λάτρεις της φωτογραφίας «σκοτεινό θάλαμο» (στα Λατινικά camera σημαίνει αίθουσα – δωμάτιο, ενώ obscura σημαίνει σκοτεινό). Ο τρόπος λειτουργίας της camera obscura είναι σχετικά απλός. Πρόκειται για ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο στο οποίο υπάρχει μια μικρή τρύπα σε έναν τοίχο του. Κατά τη διάρκεια μιας φωτεινής μέρας το φως περνάει μέσα από αυτή την οπή και, στην απέναντι επιφάνεια του τοίχου, ανάποδα και αντίστροφα απεικονίζεται ως εικόνα ό,τι υπάρχει έξω από το δωμάτιο. Σε αυτή την απλή αρχή βασίζονται όλες οι φωτογραφικές μηχανές του κόσμου, από την πιο απλή μέχρι την πιο σύγχρονη.

Έτσι, σήμερα στο 8ο Γυμνάσιο οι μαθητές και οι μαθήτριες βίωσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία του να μετατρέπεται η σχολική αίθουσα σε φωτογραφικό κουτί. Εμπειρία η οποία αποτυπώθηκε στις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που τράβηξαν .

Επισημαίνεται ότι η δράση υλοποιήθηκε με την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «Φωτοδίοδος». Οφείλονται ευχαριστίες στον εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Βρεττάκο, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και επιμόρφωσε τους καθηγητές του σχολείου κ. Β. Μπουντιούκο και κ. Χ. Παπαδοπούλου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν αυτή τη δράση.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.