kozan.gr: Eκδήλωση για τα 100 χρόνια του Δημοτικού Σχολειού Κορυφής Βοΐου (Φωτογραφίες)

14 Αυγούστου 2021
11:54
Κανένα σχόλιο

 

Eκδήλωση 100 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Σχολειού Κορυφής Βοΐου , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13/8. Εκατό χρόνια στέκει αγέρωχο το πετρόκτιστο σχολείο, αλλά την μισή περίπου ζωή του( 45 ολόκληρα χρόνια) δεν ακούει το κουδούνι να κτυπάει κάθε πρωί και έχει στερηθεί τις παιδικές φωνές και τα γέλια. Χτες όμως ένιωσες ότι ξανακτύπησε η καρδία του δυνατά, καθώς δημιουργήθηκε μια υπαίθρια τάξη στο πλακόστρωτο προαύλιο χώρο του, κάτω από τα δένδρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την σχολική αίθουσα. Οι μαθητές όμως αυτή την φορά δεν ήταν μόνο τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά και πάλι σ΄ αυτή την μάζωξη είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς καθόταν στα παλιά θρανία και απήγγειλαν, όπως παλιά, διάφορα ποιήματα. Κάτω από την σκιά των δέντρων, οι μαθητές κάθε ηλικίας ήταν χαρούμενοι και απολάμβαναν ένα διαφορετικό μάθημα με χαμόγελα, ενώ το μυαλό τους ανέτρεχε στην δική τους παιδική ηλικία στα δύσκολα σχολικά τους χρόνια. Τότε που στην αυλή του σχολείου στηνόταν το καζάνι και μοιραζόταν το συσσίτιο για να χορτάσουν την πείνα τους. Αλλά και στις σκανδαλιές που έκαναν, στα παιχνίδια που έπαιζαν, στην βέργα του δασκάλου που τους κοκκίνιζε τα χέρια. Όλοι κάτι είχαν να θυμηθούν και το έβλεπες στα μάτια και στις αντιδράσεις τους καθώς άκουγαν του ομιλητές. Το θέμα του σχολείου όμως δεν μπορεί να κλείσει τόσο εύκολα. Θα πρέπει να μελετηθεί το πλούσιο αρχείο του και ίσως και πάλι του χρόνου το καλοκαίρι οι Κορυφιώτες να μαζευτούν την υπαίθρια τάξη τους για να τους παρουσιαστούν στοιχεία από την ζωή του σχολείου έτσι όπως την έχουν καταγράψει οι δάσκαλοι που πέρασαν από την Κορυφή.

Το βίντεο από tovoion.com – Κείμενο Βασιλης Παπαδημουλης

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.