Γ. Αδαμίδης: “Κάηκαν στο χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι – Σε λειτουργία ως 10 Σεπτεμβρίου η μονάδα Μεγαλόπολη 3 για τη διασφάλιση επάρκειας”

14 Αυγούστου 2021
13:42
Σε λειτουργία ως 10 Σεπτεμβρίου η μονάδα Μεγαλόπολη 3 για τη διασφάλιση επάρκειας. Δύο Χρόνια μετά τις υπερφίαλες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, το ΥΠΕΝ με χθεσινή του απόφαση παρατείνει την λειτουργία της μονάδας 3 της Μεγαλόπολης μέχρι της 10 Σεπτεμβρίου και μάλιστα κατά παρέκκλιση των όρων του άρθρου 33 παρ. 2(α) της ΚΥΑ 36060/1155/Ε.103/2013 (ΦΕΚ Β’ 1450/14-06- 2013). Δηλαδή θα δουλεύει όπως δούλεψε και όλες τις μέρες του καύσωνα ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΘΕΙΩΣΗΣ, αδιαφορώντας ο καιροσκοπικά οικολογίζων πρωθυπουργός για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην πόλη της Μεγαλόπολης.
Γίνεται γνωστό προς όλους ότι η συγκεκριμένη λιγνιτική μονάδα τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας εδώ και δέκα (10) μήνες, αλλά επιστρατεύτηκε άρον-άρον να κρατήσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, γιατί οι ΑΠΕλπισμένοι παραγωγοί συμμετείχαν στην ημερήσια ζήτηση με ποσοστά μικρότερα της νικοτίνης που περιέχει ένα τσιγάρο. Τέθηκε σε λειτουργία μάλιστα χωρίς την αποθείωση γεγονός που προκάλεσε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μονάδα λειτούργησε μερικές ώρες (120) χωρίς την αποθείωση για να αποφύγει η χώρα το black out. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι την αδειοδοτούν να ξαναλειτουργήσει επικαλούμενοι τη διασφάλιση επάρκειας ισχύος, αδιαφορώντας για την ατμοσφαιρική ρύπανση που είναι τοπικό πρόβλημα.
Εδώ λοιπόν κατά την άποψή μου προκύπτουν αβίαστα τα ερωτήματα, αλλά και τα ασφαλή συμπεράσματα.
Είναι η δεν είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης και όλων των καιροσκόπων οικολόγων όταν δεν τους ενοχλεί προκειμένου να έχουν ρεύμα για τα κλιματιστικά και θερμαντικά τους σώματα να δουλεύουν οι λιγνιτικές μονάδες και κατά παρέκκλιση των οδηγιών;
Αποδεικνύεται ή όχι ότι εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για απολιγνιτοποίηση είναι χωρίς κανένα σχέδιο για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση, αλλά στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εισαγόμενου Φυσικού Αερίου;
Είναι ή δεν είναι η χώρα ενεργειακά εξαρτημένη και μάλιστα από τις χώρες των Βαλκανίων ( Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία) και την Τουρκία όταν εισάγουμε παραγωγή ρεύματος και μάλιστα από Λιγνίτη εκτοξεύοντας την τιμή στη χονδρική στα 185 ευρώ τη MW η οποία με την πολιτική και του target model θα επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στα νοικοκυριά;
Λειτουργούσαν ή όχι το σύνολο των 7 λιγνιτικών μονάδων με πλήρη φορτία χωρίς να είναι εξαρτημένες από τα ……δειλινά, τα ηλιοβασιλέματα, το ψιλοβρόχι, ή το αεράκι, εξασφαλίζοντας την επάρκεια του συστήματος την ώρα που η ζήτηση ξεπέρασε τα 11.000 MW!!!
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Χθες ο παρατεταμένος καύσωνας, προχθές ο παγετός, αντιπροχθές η κρίση στο εισαγόμενο Φ.Α, επιβάλλουν την αναθεώρηση του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση που μας καθιστά όπως αποδείχθηκε ενεργειακά εξαρτημένη χώρα, με ορατό τον κίνδυνο για black out και την ανεργία στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας να έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της περιόδου οικονομικής μετανάστευσης στην μεταπολεμική Ελλάδα. Με ένα νέο ΕΣΕΚ που θα διατηρεί τις σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες εντός του συστήματος. Εκτός και εάν υιοθετείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Γερμανική Bilt: «οι κάτοικοι των περιοχών κάτι άλλο θα βρούν να κάνουν»!!!

12 σχόλια

  • ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ V ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΤΟ 2020 ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ .
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΚΟΥΤΕ Η ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΑΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

  • Βεβαια θα ξαναλειτουργησει και ο ΑΗΣ πτολεμαιδας!! Αιντε αιντε ο νηστικος καρβελια ονειρευεται,παρτετο αποφαση ευτυχως για την περιοχη λιγνιτης φινιτο,τελος πως το λενε!!!!!!

    • Ναι βολεμενε μου ότι πεις , φάε το σανό σου εσύ των κλεφτοδεξιουληδων να πιστεύεις στα υδρογονα και τα φυσικά αέρια που όταν γίνουν εγώ θα είμαι παππούς με αρθριτικά κι αν ζω κιόλας αχαχαχαχ!

  • ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΗ. ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕ . ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!!

  • Εργαστηριακές μελέτες (το 2009) έχουν δείξει ότι ο βασάλτης, ένα πέτρωμα που δημιουργείται από τη στερεοποίηση της λάβας, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και σταδιακά το μετατρέπει σε στερεά ανθρακικά άλατα, τα οποία δεν μπορούν να δραπετεύσουν από το υπέδαφος.
    Η εφικτή πλέον στερεοποίηση του διοξιδίου του άνθρακα (co2) με βασάλτη, και η παράλληλη αποθείωση των καυσαερίων, καθιστούν τον λιγνίτη φθηνή πράσινη ενέργεια. ¨Οχι αλλο κάρβουνο?

  • Ο/Η Άντε ταγαρια θα πεινάσει η κοινωνία για μερικούς κλεφτοδεξιουληδες του άρπα κόλλα και της φανφαρολογιας λέει:

    Όποιος ελπίζει σε υδρογονα και φυσικά αέρια χωρίς σχέδιο και μελέτες σοβαρές τον χειμώνα μη τολμήσει να ζητάει θέρμανση και ζεστό νεράκι απ’την “κακιά” ΔΕΗ με τον “κακό” λιγνίτη που σας έκανε κάποιους μάγκες 60 χρόνια τώρα…. έτσι;

    • Γιώργο κόψε τις βλακίες ένας αριστερός κε άποψη όπως εσυ πρέπει να έχει οικολογικές ευαισθησίες .Ετοιμάσου για κωλοτούμπα νούμερο 1537 από τον Αλέξη στο θέμα του λιγνίτη . Ξεκίνησε ήδη να μιλά για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της .Ειδικά αν πάνε καλά οι πράσινοι στις Γερμανικές εκλογές σε χρόνο ντέ τέ θα αδειάσει τον Αδαμίδη και τα λοιπά συντροφία .

  • Είναι η δεν είναι υποκριτική η στάση της των Συνδικαλιστών και ειδικά του Αδαμίδη που προσπαθεί να κερδοσκοπίσει με αυτές τις πρακτικές;;
    Κρίμα πολύ κρίμα για την κατάντια που έχει φθάσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

  • Λιγνίτη θα λέτε και θα κλαίτε πλήρωσε το ρεύμα 100% πάνω Όταν κλείσει η ΔΕΗ πλήρωσε τηλεθέρμανση 100% πάνω και μετά θα θυμηθείτε την καλή ΔΕΗ. Πληρώνουμε τό εισαγόμενο αέριο καί φευγει τό συναλαγμα,
    Η Γερμανία γιατι κλείνει τά λιγνιτικά το 2038? Εκεί δέν υπάρχει κλιματική αλλαγή η μόλυνση του περιβαλοντος?
    Πήρε εντολή νά τά κλείσει στόν βωμό τον γερμανικων συμφερόντων, καί σείς τα προβατα πιστεύετε τόν χειρότερο πρωθυπουργο στην ιστορία τής Ελλάδας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.