Mε αφορμή την περιπέτεια υγείας του Ν. Χαρδαλιά, ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας & Aντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Νίκος Σαμαράς, σχολιάζει: “Πάμε να δούμε τι θα συνέβαινε σε ανάλογη περίπτωση, με έναν συμπολίτη μας στην Δυτική Μακεδονία”

17 Αυγούστου 2021
13:14

Παρακολουθήσαμε από τις τηλεοράσεις την περιπέτεια υγείας του υπευθύνου της πολιτικής προστασίας του Κυρίου Χαρδαλιά. Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα ή στηθάγχη σε απλά Ελληνικά). Διεκομίσθη άμεσα στο κρατικό νοσοκομείο, εισήχθη άμεσα στο εργαστήριο επεμβατικής καρδιολόγος για στεφανιογραία, τοποθετήθηκαν ειδικά stend και σώθηκε το μυοκάρδιό του. Σήμερα, το πολύ αύριο θα είναι στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτή είναι η καρδιολογία του σήμερα, του 21ου αιώνα. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα συνέβαινε σε ανάλογη περίπτωση, με έναν συμπολίτη μας στην Δυτική Μακεδονία. Θα διεκομίζετο σε ένα από τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, θα εισάγετο, σε μια κλίνη στεφανιαίας μονάδας στην καλύτερη περίπτωση ή σε απλή κλίνη καρδιολογικού τμήματος….και ο Θεός βοηθός, αφού δεν υπάρχει τμήμα επεμβατικής καρδιολόγος στην Δυτική Μακεδονία που θα του σώσει το μυοκάρδιο. Εκτός και αν έχει την οικονομική άνεση ο ασθενής συμπολίτης μας και καλέσει το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο από το Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης, με τον καρδιολόγο και τον αναισθησιολόγο του. Η καρδιολογία λοιπόν, ως οργάνωση στην περιφέρεια μας, παραμένει στην 10ετια του ’80. Κσι αυτό με ευθύνη της πολιτείας και όχι των συναδέλφων καρδιολόγων. Να σημειώσω ότι στο Μαματσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, υπάρχει ομάδα 7 καρδιολόγων οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία να λειτουργήσουν άμεσα τμήμα επεμβατικής καρδιολογίας, το πότε και αν θα λειτουργήσει είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης. Ενός πολιτικού συστήματος που εδώ και 40 χρόνια το σχέδιο για την υγεία εξαντλείται στην φράση “υγεία για τον λαό”. Με τους τοπικούς δημόσιους άνδρες και γυναίκες να προειδοποιούν-απειλούν με τσιτάτα “κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα αγροτικά κλπ…και ας μη υπάρχουν στην πραγματικότητα ,ούτε νοσοκομεία, ούτε κέντρα υγείας κλπ. Η ανάγκη εξορθολογισμού και ανασυγκρότησης της υγείας γενικότερα- δημόσιας και ιδιωτικής- είναι πλέον εμφανής, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί δημόσια, όπως και η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, πλην ….Αλέξη Τσίπρα, όπου από την Ιεράπετρα δήλωσε μη τολμήσει και “πειράξει ” κανείς τα νοσοκομεία, σε ένα Νομό που έχει 4 ( Ν. ΛΑΣΙΘΊΟΥ)!!!. Καιρός λοιπόν όλοι οι υγειονομικοί, ως διαχειριστές της υγείας, να βγούμε μπροστά, ως ενεργοί πολίτες, τεκμηριωμένα μέσα από τις ενώσεις μας να γίνουμε σύμβουλοι της πολιτείας και αν χρειαστεί να επιβάλουμε το δέον γενέσθαι…

32 σχόλια

  • Με λίγα λόγια, αν δε σε λένε Χαρδαλιά πας καμαρωμένος στον Άη Γιώργη… Τόσα χρόνια, τόσα λεφτά πεταμένα για την δημόσια υγεία από την υπερφορολόγηση των πολιτων… Φάγανε… Φάγανε.. Φάγανε και δε χορταίνουν….

  • Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΙΣ ΑΚΟΥΕΙ? ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…ΜΠΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΓΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ.
    ΟΙ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,ΒΡΥΖΙΔΟΥ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΚΟΥΝΕ? ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΓΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ!

  • Και τι προτείνεις , να κάνουμε το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ νοσοκομείο στην Δυτική Μακεδονία ; και να κλείσουμε το ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ όπως λέει ο φίλος ο ΚΟΥΛΗΣ ;

  • Οι κκ Λαμπρόπουλος, Κουλουρης και Ζαφείρης γιατροί του Μαματσειου νοσοκομείου Κοζάνης κάνουν αγώνα για τη δημιουργία τμήματος επεμβατικης καρδιολογίας και αυτό είναι γνωστό στον απλό λαό αλλά η πολιτεία και τα όργανα της κοιμούνται όρθιοι!

    Ο βουλευτής μας που έκανε πρόσφατα εγχείρηση καρδιάς θα έπρεπε να πρωτοστατεί αλλά ….
    Καημένε λαε τι σου μελει να πάθεις ακόμη και μυαλό δεν βάζεις

  • Το Γ.Ν Βέροιας είναι μισή ώρα από Κοζάνη και σαράντα πέντε λεπτά από Πτολεμαιδα και διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο .Τα Ιωαννινα που είναι μια ώρα από Κοζάνη και μια ώρα και είκοσι λεπτά από Πτολεμαιδα διαθέτουν δυο αιμοδυναμικά εργαστήρια ένα στο Πανεπιστημιακό και ένα στο Χατζηκώστα .Δεν νομίζω ο Χαρδαλιάς και ο κάθε Χαρδαλιάς να έκανε λιγότερη ώρα απο εκει που βρισκόταν για να πάει στο Αγία Όλγα. Τα λεφτά που κοστίζει ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο που ειναι αρκετά μπορεί να τα δώσουν για να αναβαθμισουν κάποιο άλλο τμήμα του νοσοκομείου .

    • Οι κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης μπορούν να υποβληθούν σε αγγειοπλαστική μετά από έμφραγμα σε λιγότερο από μια ώρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αφού τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν αιμοδυναμικά εργαστήρια.
      Ο κάτοικος της Πτολεμαΐδας θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο αρχικά, όπου θα υποβληθεί σε θρομβόλυση ενω για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσνίκης θα χρειαστούν τουλάχιστον 2ώρες.
      Στην καλύτερη περίπτωση θα υποβληθεί σε αγγειοπλαστική 3 ώρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Σε αυτες τις περιπτώσεις όσο πιο γρήγορα γίνει η (μικρο) επέμβαση, τόσο καλύτερη είναι η πρόγνωση για τον ασθενή.

      • Δεν σου αναφέρω πουθενά την Θεσσαλονίκη , γράφω για Βέροια και Ιωαννινα .
        Ρωτά και τον καρδιολογο σου να σου πει την αντικειμενική του άποψη

    • Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η σύγκριση προϋποθέτει ιδανικές συνθήκες μετακίνησης στην Εγνατία χωρίς ανεμοσούρια και χωρίς κλειστά τούνελ λόγω κακοκαιρίας.

    • Εσύ πήγαινε όπου θέλεις. Εμείς και Μαματσειο και Μποδοσάκειο. Άντε γειά, μας έχετε πρήξει τα συκώτια δύο χρόνια

    • Ενώ όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογηθεί νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και όλα λειτουργούσα άψογα!
      Α! Για θύμισε μας ποιος έκανε τα διόδια στην Ξυρολίμνη και πόσους σταθμούς διοδίων έκλεισε ο “Δεν πληρώνω”;;;

    • Ένω επι ΣΥΡΙΖΑ που επίσης είχε τέσσερις βουλευτές στον νόμο είχαμε οργασμό έργων . Οι μπουλντόζες και τα σκαπτικά είχαν πάρει φωτιά .Μόλις δείτε ένα άρθρο τρέχετε όλα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ παρέα να σχολιάσετε .

      • ΔΕΝ ειμαι συριζα ειμαι κοζανιτης, μην εισαι κολλημενος

        τους διωξαμε και ηρθαν αλλοι αλλα δε κοιτούν να φτιαξουν τιποτα τους φταιει ο συριζα και η κλιματικη αλλαγη και μεις συμφωνουμε

  • Μπράβο σου Γιατρέ ας ελπίσουμε να ακούσουν όλοι οι….Βολευτες και οι τοπικοί άρχοντες έστω και τώρα….Ποτέ δεν είναι αργά….

    • Και γιατί να μην έχει και η Καστοριά και η Φλώρινα και τα Γρεβενά και η Πτολεμαιδα .Ελένη μου κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ και χρειάζεται εκπαιδευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά ένα αιμοδυναμικό τμήμα , δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα .

      • Λεφτά υπάρχουν, απλά τα τρώνε αλλού: 14 δισεκατομμύρια έχουμε πληρώσει για αιολικά και φωτοβολταϊκά και πάλι στο λιγνίτη τρέχουμε για να έχουμε ρεύμα. Πόσα αιμοδυναμικά και πόσα εξειδικευμένα καρδιολογικά κάνουμε με 14 δισεκατομμύρια;

  • Αγαπητέ, έχεις δίκιο ότι αυτό κοστίζει, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ,σε όλες τις πόλεις που αναφέρεις,, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην γίνει στην Κοζάνη η σε κάποια που αναφέρεις πόλη ,,,

  • Γιατρέ, ωραία μας τα είπες, το πιο χρήσιμο δεν μας το είπες: πόσο κάνει το ειδικό ασθενοφόρο του Διαβαλκανικού, (το οποίο όμως χρειάζεται κι αυτό το χρόνο του για να έλθει, έτσι δεν είναι);

    Ουσιαστικά, πόσα λεφτά πρέπει να έχει κανείς για να τη γλιτώσει; Όσο θα μαλώνουν οι νδ με τους συριζαίους, εμείς θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα!

  • Εδώ οι άλλοι λένε θα κάνουμε καινούργιο νοσοκομείο στην Κοζάνη και όχι να το κάνουμε Πτολεμαΐδα λένε οι άλλοι και γενικά φάε σανό κόσμε.Δεν έχουμε ούτε τα βασικά.
    Συγχαρητήρια στον γιατρό γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει.

  • Τελικά ήθελες να φανεί η εμπάθεια σου για τον Τσιπρα μόνο, γιατί τόσα χρόνια κυβερνήσεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να παραμείνεις στο 1980 αλλά εσύ τον τσιπρα έβαλες στο κάδρο…..καθαρή εμπάθεια

  • Όταν η Κοζάνη ήταν το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και παρήγαγε το 70% της ενέργειας σε ηλεκτρονικό ρεύμα θα μπορούσε να γίνει ότι θέλαμε, τώρα με το 15% μην περιμένουμε τίποτα. Καληνύχτα βουλευτές του νομού Κοζάνης.

    • Πως δεν κάναν για τον νόμο , όλες οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ δίνανε τρελούς μισθούς και συντάξεις στους υπαλλήλους της ΔΕΗ .Όλα τα υπόλοιπα δηλαδή να δημιουργήσουμε υποδομές στην παιδεία με σοβαρές σχολές , υποδομές στην υγεία με ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο , να γίνουν επενδύσεις για να αυξηθεί ο τουρισμός ηταν και ειναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς του νόμου .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.