Μέσα  στην εβδομάδα αναμένεται η παρέμβαση από την ΔΕΗ, με τις εργασίες που απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυταναφλέξεων μικρών εστιών λιγνίτη, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Εορδαίας

18 Αυγούστου 2021
14:39

Μέσα  στην εβδομάδα αναμένεται η παρέμβαση από την ΔΕΗ, με τις εργασίες που απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυταναφλέξεων μικρών εστιών λιγνίτη, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική κατάσταση στους κατοίκους.

«Κλείνουμε  τα παράθυρα στα σπίτια, αντί να μπορούμε να τα ανοίξουμε όλες αυτές τις ημέρες,  με τις υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην  ΕΡΤ  Κοζάνης, ο  Πρόεδρος  της Τοπικής  Κοινότητας  Καρυοχωρίου Εορδαίας, Παύλος  Κουτουκλέρ.

Οι  κάτοικοι ζητούν μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα των αυταναφλέξεων  που υπάρχει και σε άλλες περιοχές και ορυχεία του ενεργειακού  λεκανοπεδίου και μεταξύ αυτών στα όρια των  κοινοτήτων  Αναργύρων-Ολυμπιάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτουκλέρ  υποστήριξε ότι «ούτε με ρίψη νερού, ούτε και με χώματα στα υπάρχοντα χώματα μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα», για το οποίο προτείνει και ζητά από την ΔΕΗ, την μεταφορά και την κάλυψη όλων των εστιών με κοκκινόχωμα.

Ο  Πρόεδρος της Τ.Κ  Καρυοχωρίου Εορδαίας, επισημαίνει και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από αυτές τις αυταναφλέξεις, προσθέτοντας ότι «υπάρχει δίπλα το δάσος της Σπηλιάς, με βελανίδια», ενώ κατά το παρελθόν καταγράφηκαν μικρές πυρκαγιές, σε χαρτολιβαδική έκταση.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

7 σχόλια

  • Απορία σχετικά με την ικανότητα των εργαζομένων της ΔΕΗ,

    Πόσους από τους εργάζομενους της εταιρείας θα τους ήθελε κάποια άλλη εταιρεία ή/και ανταγωνιστής; Από διευθυντές μέχρι τον τελευταίο εργάτη;

    Ούτε το 10%.

    Με λίγα λόγια αν για κάποιο λόγο έκλεινε η ΔΕΗ αύριο, θα είχε να πέσει πολύ πείνα

    • Ξέχασες να πεις και να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα! Για ποιους εργαζόμενους της ΔΕΗ λες; Οι μόνιμοι είτε έφυγαν στη σύνταξη είτε έφυγαν σε εθελούσια είτε έμειναν ελάχιστοι. Τώρα πια μόνο κάτι εξαιρετικά κακοπληρωμένοι εργολαβικοί έχουν μείνει, μαζί με τα 8μηνα και τα δίμηνα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κομματικών προσλήψεων. Η ΔΕΗ που ήξερες ΔΕΝ υπάρχει πια! Τη διέλυσαν κι αυτή οι “άριστοι”, προκειμένου να βάλουν οι Γερμανοί φωτοβολταϊκά.

      • Ίσα ίσα, δεν λέω αυτό, καθώς λόγω ΔΕΗ είχε η περιοχή χρήμα.

        οι Διευθυντές τι είναι εργολαβικοί είναι; Οι εργοδηγοί μήπως 8μηνίτες;

        Τώρα συγκεκριμένα για τις αναφλέξεις, ο κύριος υπαίτιος είναι οι διοίκηση του ορυχείου. Και αναρωτιέμαι, αυτοί θα μπορούσαν να γίνουν διευθυντές και προϊστάμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες; Φυσικά και όχι

  • Πότε γίνονται αυτές οι αυταναφλέξεις ρε παιδιά;
    Γιατί δεν είναι ορατές από στο ευρύτερο λεκανοπέδιο γύρω από το ορυχείο;
    Τόσα χρόνια υπάρχουν οι αποθέσεις.
    Μήπως λιγουρεύεσται μετεγκατάσταση;;
    Ή κάποιο χάιδεμα με αύξηση της εντοπιότητας;;

  • Κάθε πρωί όταν ανοίγουμε τις βορινές μπαλκονόπορτες σε οικοδομή στην Κοζάνη περιοχή Ηπειρώτικα , η ωσμή του λιγνίτη είναι πολύ έντονη .Έγινε ερώτημα στην διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας και μας ενημέρωσαν ότι η ωσμή δεν φτάνει , πρέπει να υπάρχει νέφος για να στοιχειοθετείται πρόβλημα ρύπανσης . Πιθανά το θέμα έχει να κάνει με τις αναφερόμενες αυταναφλέξεις . Ένας θεός ξέρει τι αναπνέουμε .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.