Αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες σήμερα δεν τιμούν το Βόιο (Γράφει ο Βασίλης Παπαδημούλης)

18 Αυγούστου 2021
23:28

Ο Δήμος Βοΐου γκρέμισε σαν παράνομο το στέγαστρο του Καφενείου της Κορυφής και μέχρι σήμερα οι υποσχέσεις του για νομιμοποίηση έμειναν στα λόγια Χτες η δυνατή βροχή βρήκε τους Κορυφιώτες στο καφενείο, να τρώνε κουκουλωμένοι με τα μπουφάν κάτω από το πρόχειρο στέγαστρο που έμπαζε από παντού. Αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες σήμερα δεν τιμούν το Βόιο και αποτελούν δυσφήμηση για το Καφενείο της Κορυφής που με την ποιότητα των υπηρεσιών και των φαγητών του έχει κατακτήσει τις καρδιές των κατοίκων όλης της περιοχής
Το στέγαστρο του καφενείου είχε κατασκευαστεί από χρήματα των ομογενών που στάλθηκαν γι ΄αυτό τον σκοπό από την Αμερική . Το παράδοξο είναι ότι μετά τις εκλογές ο άνθρωπός που πήρε τα χρήματα και το κατασκεύασε ισχυριζόμενος ότι είναι νόμιμο, προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία ότι είναι παράνομο. Έτσι γκρεμίστηκε η κεραμοσκεπή. Ο Δήμος υποσχέθηκε να δώσει λύση προχωρώντας στην έκδοση άδειας για το σκέπαστρο. Έτσι αυτοί που νοίκιασαν το δημοτικό καφενείο προχώρησαν σε μια προσωρινή λύση, δημιουργώντας ένα πρόχειρο στέγαστρο για να προστατεύεται ο κόσμος από τον ήλιο . Μάλιστα τοποθετήθηκε και ένα νάιλον για να μην περνάει η βροχή. Αλλά στην χτεσινή δυνατή μπόρα η πρόχειρη αυτή κατασκευή δεν ‘άντεξε. Ο κόσμος που βρισκόταν στο καφενείο ήταν δυσαρεστημένος από την αδιαφορία που δείχνει ο δήμος Βοΐου για το χωριό καθώς δεν έχει δώσει λύση σε κανένα από τα προβλήματα που υπάρχουν . «Το μόνο μεγαλόπνοο σχέδιο του δήμου για το χωρίο ήταν η τοποθέτηση μια κούνιας μιας τσουλήθρας και μιας τραμπάλας» έλεγαν με πικρία
Μάλιστα ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών απαιτώντας να γίνει το στέγαστρο του καφενείου. Το ευτράπελο είναι ότι η στέγη Καλατράβα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μεγάλα αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και πλήθος κτιρίων στον Άγιο Κοσμά στην Αττική έγιναν χωρίς οικοδομική άδεια αλλά στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκες το στέγαστρο του καφενείου της Κορυφής.

3 σχόλια

  • Το χωρίο σας είναι ότι χειρότερο υπάρχει από θέματα δρόμων και υποδομών …Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε πρέπει να δουλέψετε μόνοι σας

    δε σας φταίει κανένας δήμος

  • Αγαπητέ κύριε Παπαδημούλη,
    ελπίζουμε το κείμενο που συγγράψατε απολαμβάνοντας την όντως εκλεκτή κουζίνα της ταβέρνας στην Kορυφή, δεν είναι προϊόν κακής προαίρεσης αλλά αποτέλεσμα λανθασμένης ή ελλειπούς πληροφόρησης.
    Δυστυχώς οι κακές σχέσεις μεταξύ κατοίκων μιας κλειστής κοινωνίας οδηγούν σε κακές πρακτικές με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν στο τέλος να εξωτερικεύσουν τις μεταξύ τους έριδες βρίσκοντας ως εύκολο στόχο τον Δήμο.
    Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σας παραθέτουμε το ιστορικό .
    Η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ένα αυθαίρετο κτίριο, με μία σειρά πολεοδομικών παραβάσεων . Θεωρώντας πολύ σημαντική την λειτουργία καφενείου στο χωριό, όπως και σε άλλα χωριά του Βοΐου, χωρίς καθυστέρηση αναθέσαμε σε μηχανικό τη νομιμοποίηση του κτιρίου έτσι ώστε να είναι σε θέση να μισθωθεί και να λειτουργήσει ως επιχείρηση εστίασης.
    Για τη νομιμοποίηση του κτιρίου απαιτήθηκε από την πολεοδομία η καθαίρεση της κεραμοσκεπής του στεγάστρου , που χτίστηκε μετά το 2011 και δεν μπορούσε να νομιμοποιηθεί. Το κτίριο δημοπρατήθηκε πλήρως εξοπλισμένο και ενοικιάστηκε με το ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως, ένα συμβολικό μίσθωμα , έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ο επιχειρηματίας σε δαπάνες που αφορούν περαιτέρω εξέλιξη της επιχείρησης του (π.χ. τέντες) , αλλά και να καταστεί η επένδυση του βιώσιμη όπως όλοι επιθυμούμε. Η κατασκευή ανέγερση στεγάστρου από το δήμο μετά την υπογραφή της μισθωτικής σχέσης μόνο επιπλέον διαμαρτυρίες και καταγγελίες θα μπορούσε να προκαλέσει από τους άλλους ενδιαφερόμενους που μπορεί να συμμετείχαν στην δημοπράτηση του κτιρίου

    Όλα αυτά διαδραματίστηκαν εν μέσω συνεχών καταγγελιών από συγχωριανούς σας στην πολεοδομία και άλλους φορείς .

    Όσον αφορά για την απαξίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής στον οικισμό της Κορυφής , θα σας αναφέρουμε ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα πλήρους ανυπαρξίας έργου στην Κορυφή, στα δύο χρόνια που διοικεί η παρούσα δημοτική αρχή εκτός από την παιδική χαρά, την οποία λοιδορείτε, έργα-απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας δεκαετιών, όπως οι επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων, στεγάνωσης του δημοτικού σχολείου αλλά και της προώθησης της υλοποίησης του έργου ασφαλτοστρώσης Χρυσαυγής-Τρίκορφου, έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί. Η δε βελτίωση της καθημερινότητας όχι μόνο του οικισμού της Κορυφής αλλά και όλων των οικισμών του Βοΐου είναι πλέον ορατή από τους δημότες μας, ανταποκρινόμενοι πάντα κατά το δυνατόν, στα θέματα που θέτονται από τους προέδρους των κοινοτήτων.

    Εν μέσω καταγγελιών αλλά και παρεμβάσεων σαν τη δική σας οι οποίες προσπαθούν να εξαναγκάσουν το δήμο να παρανομήσει, αδυνατούμε να προβούμε σε περαιτέρω παρεμβάσεις στο κτίριο .
    Το καφενείο-ταβέρνα στο χωριό σήμερα λειτουργεί γιατί η δημοτική αρχή έδρασε γρήγορα , αποτελεσματικά και μέσα στα πλαίσια του νόμου, όπως και στις αντίστοιχες περιπτώσεις των καφενείων στη Δάφνη και στην Βουχωρίνα, αλλά και σε άλλα 20 κτίρια σε όλη την επικράτεια του δήμου τα οποία νομιμοποιήθηκαν μετά από δεκαετίες μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που διοικεί η σημερινή δημοτική αρχή.
    Εκ του Δήμου

  • Είπα και εγώ ότι θα διαβάσω κάτι ενδιαφέρον με τέτοιο τίτλο που βαλατε…
    Αντί να χαίρεστε που έχετε παιδική χαρά για τα παιδάκια, το θέτετε λες και δεν έγινε κάτι σπουδαίο
    Όταν δεν μπορούν να τα βρουν μια χούφτα συγχωριανοι μεταξύ τους, να σηκωθούν και να παν να φαν σπίτι τους και όχι να διαβάζουμε στο kozan.gr ο,τι του κατέβει του καθένα
    Λίγο σοβαρότητα!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.