kozan.gr: Δεν πήραν άδεια εγκατάστασης τα δύο πλωτά φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. στις θέσεις «Πολύφυτος 1» & «Πολύφυτος 2»

19 Αυγούστου 2021
16:36

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, αποφασίστηκε η μη χορήγησης άδειας για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 10,00 MWp, της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., στη θέση «Πολύφυτος 2», εμβαδού 350.918,91 τ.μ.,
στην Κοινότητα Βαθυλάκκου του Δήμου Σερβίων,  καθώς το προτεινόμενο έργο εμπίπτει σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, χωροθετείται πλησίον σε υπό κήρυξη αρχαιολογικό χώρο,  ενώ παράλληλα έχει οπτική επαφή από τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής  Καστροπολιτείας των Σερβίων, και ως εκ τούτου θα επιφέρει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο  καταστροφή, βλάβη και αλλοίωση της μορφής των εν λόγω αρχαιολογικών χώρων.

Eπίσης  αποφασίστηκε και η μη χορήγηση άδειας για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 25,00  MWp, της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., στη θέση «Πολύφυτος 1», συνολικού εμβαδού 1.007.388,78 τ.μ., στις Δ.Ε. Ελιμείας και Σερβίων, Δήμων Κοζάνης και Σερβίων, καθώς το προτεινόμενο έργο εμπίπτει σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, ενώ παράλληλα χωροθετείται πλησίον και έχει οπτική επαφή από κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία και ως εκ τούτου θα επιφέρει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο  καταστροφή, βλάβη και αλλοίωση της μορφής των εν λόγω αρχαιολογικών χώρων.

Τέλος, να σημειωθεί, πως με το ίδιο σκεπτικό, δε χορηγήθηκε άδεια και για ένα φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 499,93 kW, της εταιρείας ΑΒΕΛΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε.,  εμβαδού 8.875,00 τ.μ., στην Κοινότητα Κρανιδίων του Δήμου Σερβίων.

kozan.gr

3 σχόλια

  • Ευτυχώς έχουμε αξιοποιήσει την περιοχή με τα τόσα αρχαία που υπάρχουν στην λίμνη. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα εκεί πέρα και συναγωνίζεται αυτόν του Αρίνταγα.

    • Το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν δεν σημαίνει ότι μας δίνει το δικαίωμα να τα καταστρέψουμε!!! Δεν μας ανήκει ούτε η πολιτιστική κληρονομιά, ούτε ο πλανήτης για να συμπεριφερόμαστε ως ιδιοκτήτες και να αποσκοπουνε μόνο στο κέρδος!!! Περαστικοί είμαστε και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.