Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ σε Αιανή και Χρώμιο

25 Αυγούστου 2021
12:42

 

Συνάντηση εργασίας με κεντρικό θέμα τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ στις περιοχές της Αιανής και του Χρωμίου, είχε το  προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με εκπροσώπους της περιοχής.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιανής Αστέριος Βαβλιάρας, ο αναπληρωτής προέδρου Κοινότητας Αιανής Γιώργος Μαυροδήμος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φτάκας, ενώ τον κ. Μαλούτα συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Νίκος Νικολάου, καθώς και ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρης Κακουλίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τους παριστάμενους αναφορικά με την έγκριση της ανταποδοτικής χρηματοδότησης έργων του Δήμου Κοζάνης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., λόγω της κατασκευής του ΥΗΕ Ιλαρίωνα, ύψους 290.000 ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για έργα στις Κοινότητες Αιανής και Χρωμίου.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην επικείμενη έναρξη εκτέλεσης του έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης ΥΗΕ Ιλαρίωνα από τη ΔΕΗ,  συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 2.408.078,37 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%), καθώς και στα έργα που πρόκειται να εκτελεσθούν στην Κοινότητα Αιανής, από τα αντισταθμιστικά τέλη του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Ιλαρίωνα, που αποδίδονται στο Δήμο Κοζάνης από το 2018.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της διεκδίκησης και λήψης ανταποδοτικών έργων σε όλο του εύρος του Δήμου Κοζάνης,  και τόνισε ότι ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο της απολιγνιτοποίησης που διανύουμε, κάθε μικρό αντίβαρο αποτελεί  θετική εξέλιξη.

Σημειώνεται, ότι στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την Κοινότητα Αιανής.

6 σχόλια

  • Εκπρόσωπο απο το χρωμιο δεν βλέπω.Για αλλη μια φορα αποδεικνύεται οτι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας χρωμίου ειναι πολύ κατώτερος τον περιστάσεων.

  • Η ΔΕΗ κάνει ανταποδοτικά έργα και ο Δημος καμαρώνει.. Που είναι τ ανταποδοτικά που πρέπει να δώσει ο Δήμος σε κοινότητες όπου έχουν γίνει επενδύσεις??

  • Ο προεδρος του Χρωμιου που ηταν; Ενημερωθηκε και δεν ηρθε; Δεν ενημερωθηκε καν; Θα ενημερωθει; Δεν τον ειδα και σε κανενα συμβουλιο τον χειμωνα! Δεν τον παιζεται; Η δεν ενδιαφερεται; Θα συμφωνησω με τον προηγουμενο που λεει οτι ειναι κατωτερος των περιστασεων και ειμαι πολυ περιεργος να δω που θα δαπανησουν τα λεφτα αυτα…!

    • Η συνάντηση ήτανε με την Κοινότητα Αιανής που αφορούσε και τα περισσότερα έργα, προς τιμήν της θέλησε ένα μέρος των ανταποδοτικών να δοθούν και στη Κοινότητα Χρωμίου. Θα υπάρξει σαφώς άλλη συνάντηση.

  • Η συνάντηση ήτανε με την Κοινότητα Αιανής που αφορούσε και τα περισσότερα έργα, προς τιμήν της θέλησε ένα μέρος των ανταποδοτικών να δοθούν και στη Κοινότητα Χρωμίου. Θα υπάρξει σαφώς άλλη συνάντηση.

  • Ε μπράβο σας που μας κάνετε και την τιμή να μας δώσετε και κάτι Όλοι έχουν πάρει ανταποδοτικά εκτός απ το Χρώμιο! Όλα τα χρονια η ΔΕΗ έλεγε οτι δεν είχε να μας δώσει ανταποδοτικά γιατί τα έδωσε από δω κ από κει! Και ξαφνικά θα δώσει στην Αιανη και μείς στην απ έξω πάλι! Ευτυχώς είστε καλόκαρδοι και μας σκεφτήκατε…! Αν η ΔΕΗ έχει βγάλει μελέτη που τα ανταποδοτικά θα πάνε στην κοινότητα Αιανης είναι σοβαρό και εδώ έρχεται και κολλάει ο πρόεδρος που είναι λίγος και πρέπει να κάνει κάτι! Το άρθρο λέει ανταποδοτικά σε Αιανη και Χρώμιο! Η λάθος έκανε το κοζαν η θέλετε να καλύψετε την απουσία του προέδρου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.