Επιβεβαίωση του kozan.gr: Νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Βίντεο)

31 Αυγούστου 2021
11:05

Όπως μετέδωσε, πρώτο το kozan.gr από τις 10:32, (δείτε εδώ σχετικά), αναφέροντας και το σχετικό Υπουργείο, που αναλαμβάνει ο βουλευτής Κοζάνης, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σ’ ένα Υπουργείο γνώριμο για εκείνον, αφού έχει διατελέσει και πάλι Υφυπουργός επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Το βίντεο με την ανακοίνωση

Βιογραφικό

O Μιχάλης Παπαδόπουλος κατάγεται από το Μεσόβουνο, του Δήμου Εορδαίας Ν. Κοζάνης.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικός – Ηλεκτρολόγος. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Το 1988 Υπηρετεί στην Σπάρτη και στο 786 ΤΜΕ και αργότερα στο 865 ΤΕΝΕΦ (Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Εργάστηκε ως καθηγητής στη Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και στα ΤΕΙ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• Μέλος της ΜΑ.ΚΙ και της ΟΝΝΕΔ αναλαμβάνει υπεύθυνος – Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Σπουδαστικού και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ εκπροσωπεί τη ΝΔ στο Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

• Στην κυβέρνηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την περίοδο 1989 έως 1993 είναι Ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με Υπουργό τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εμπορίου.

• Από το 1987 εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. μέχρι σήμερα.

• Από το 1994 – 1996 Περιφερειάρχης της ΝΔ, στους Ν. Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.

• Την περίοδο 1984 έως 2004 εκλέγεται συνεχώς στο Κεντρικό Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Τεχνολόγων Μηχανικών σαν εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ.

• Το 1996 Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Πτυχιούχων Μηχανικών, θέση που κατείχε μέχρι το 2004.

• Το 2000 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Κοζάνης και επανεκλέγεται πάλι το 2004, το 2007, το 2009, το 2012 και το 2019.

• Στην κυβέρνηση του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ συμμετέχει ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

• Στην κυβέρνηση του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ συμμετέχει ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Διετέλεσε:
 Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων,
 Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
 Μέλος των Δ.Ε.: Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Οδικής Ασφάλειας, Ελληνισμού της Διασποράς
 Μέλος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη συνοδό του ΝΑΤΟ.
Συμμετείχε ως εκπρόσωπος των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Βουλής των Ελλήνων σε πολλά Συνέδρια και Εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργάνωσε και προήδρευσε, στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Οίνου, στην Σαντορίνη το 2009
Έλαβε μέρος σε Διεθνή Συνέδρια για θέματα:
 Ενέργειας και Περιβάλλοντος
 Παιδείας του E.D.S. και του Ε.Λ.Κ.
 Το 2014 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών στο Ντουμπάι, ως κεντρικός ομιλητής.
 Συμμετείχε σε συμβούλια των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, προήδρευσε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Ζάππειο.
 Ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ολοκλήρωσε το νομοθετικό πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τον νόμο για τα υδροπλάνα το 2014.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Είναι μέλος του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας και ασχολείται ιδιαίτερα με τα θέματα του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου και μέλος της Οργάνωσης το ‹‹Χαμόγελο του Παιδιού››.
Άρθρα και πολιτικά κείμενα του έχουν δημοσιευθεί, εκτός από τις τοπικές εφημερίδες, σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι παντρεμένος με την Νατάσσα Κολλιοπούλου, εκπαιδευτικό στο Αρσάκειο Αθηνών και έχουν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία και τη Μυρτώ.

45 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.