Aπάντηση στο Θεόφιλο Παπαδόπουλο: “Σε καλώ όπως αποκαταστήσεις την αλήθεια όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες” (Γράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρεπάνου, Παπαδημητρίου Φώτης)

1 Σεπτεμβρίου 2021
22:58

 

Σήμερα το πρωί προς μεγάλη μου έκπληξη, απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση, παρακολούθησα τον διασυρμό μου, μέσα από ένα κατάπτυστο, προσβλητικό            «δημοσιογραφικό» κείμενο δήθεν    « ενημέρωσης», εγγίζον τα όρια προσωπικής επίθεσης, που αναρτήθηκε σε τοπικό ιστότοπο, από πρόσωπο που δηλώνει δημοσιογράφος.  Και αναφέρομαι στο δημοσίευμα με τίτλο «Οταν η κουτοπονηριά περισσεύει με αφορμή τα ευπαθή νοικοκυριά του Δρεπάνου», που υπογράφει ο αγαπητός κατά τα άλλα συντοπίτης μου Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

Αγαπητέ Θεόφιλε…Απαραίτητη προϋπόθεση μιας θεσμικής επικοινωνίας ,όπως αυτής που δεν επεδίωξες για προφανείς λόγους,  είναι η εξακρίβωση των ιδιοτήτων των συμμετεχόντων μερών. Η δική μου ιδιότητα είναι γνωστή, καθώς καλώς ή κακώς είμαι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας Δρεπάνου. Η δική σου ιδιότητα παραμένει ένας γρίφος…Αν ομιλείς ως δημότης , καλώς το πράττεις, αν ομιλείς ως δημοσιογράφος πάλι ορθώς πράττεις.. αλλά με μια διαφορά…την ευσυνειδησία στο κυνήγι της είδησης και την αξιοπιστία της… θα πρέπει ίσως να ανατρέξει κανείς στην δημοσιογραφική δεοντολογία για να διαπιστώσει την αυξημένη ευθύνη ως νομικό θεμέλιο του λειτουργήματος -αν και εφόσον φυσικά ασκείται ως τέτοιο-, καθώς η ενημέρωση δεν είναι επάγγελμα αλλά αποστολή και οι δημοσιογράφοι δεν είναι επαγγελματίες αλλά λειτουργοί. Και ερωτώ λοιπόν:

Το δημοσίευμα σου αποτελεί υποστήριξη θέσης ή διαπίστωση γεγονότων;

Τι υποστηρίζεις ακριβώς; Ότι εγώ υπέδειξα σε 5 κατοίκους να προβούν σε κοπή δέντρων και λήψη ξυλείας σε περιοχή που δεν εμπίπτει καν στην αρμοδιότητά της κοινότητας; Ή μήπως εκείνοι το υπέδειξαν σε μένα και εγώ σαν «καλός» κοινοτάρχης υπάκουσα, υποκύπτοντας σε σκοπιμότητες; Και ποιες είναι αυτές; Αυτό περιγράφει τα όρια συγκεκριμένου ποινικού αδικήματος, και αν ισχύει, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος και πολύ γνωστός, και σίγουρα δεν είναι τα λαϊκά δικαστήρια του Δρεπάνου, με σένα σε ρόλο Εισαγγελέα! Ωστόσο, θέλοντας να σε προστατέψω από περαιτέρω έκθεση, η αλήθεια είναι ότι ο ΟΣΕ με απόφασή του , υπέδειξε τον καθαρισμό των γραμμών και ζήτησε τη συνδρομή μας. Εξάλλου είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσα φυσικά, με τις μικρές μου δυνάμεις,  όντας ένας ταπεινός κοινοτάρχης, να επηρεάζω αποφάσεις φορέων και Οργανισμών! Ίσως εσύ γνωρίζεις καλύτερα να γρανάζια της εξουσίας, με την ιδιότητα που επικαλείσαι, αλλά λανθάνεις αποδεχόμενος αυτά ως μια γενικευμένη πραγματικότητα!

Μήπως αλήθεια υποστηρίζεις ότι κάποιος άλλος ιδιαίτερος σύνδεσμος υπάρχει μεταξύ εμένα και των 5; Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι είναι 5 και όχι , 35 και 105, που θα μπορούσαν, εφόσον είχα επιλέξει το δρόμο που υπονοείς!

Μήπως όντως υποστηρίζεις ότι προκάλεσα υπαίτια «οικολογική καταστροφή» με την κοπή 10 κλαδιών, αυτά δηλαδή που «αποδεικνύουν» την δήθεν τεράστια ζημία και μάλιστα σε ιδιωτικό απαλλοτριωμένο χώρο;;Που ήσουν αγαπητέ Θεόφιλε όταν πριν περίπου έναν χρόνο κόπηκαν 13 δέντρα (ούτε ένα ούτε δύο) σε κεντρικό δρόμο στο Άνω Δρέπανο;;Εγώ πάντως ήμουν εκεί. Εσύ που κρυβόσουν;

Μήπως υποστηρίζεις ότι οι δήθεν αιτούντες επικαλέστηκαν δήθεν κοινωνικά κριτήρια, τα οποία έγιναν δεκτά από μένα(;) κατόπιν μάλιστα αιτήματος, που δήθεν είμαι αρμόδιος να κρίνω και να αποφασίσω  αν θα συμμετέχουμε απο κοινού σε αδικήματα όπως αυτά της προσβολής ξένης ιδιοκτησίας,  παράνομης υλοτομίας κλπ; Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι μπορεί κάποιος έστω και αδύναμος οικονομικά πολίτης να ζητήσει άδεια από τον οποιονδήποτε για να τελέσει «νόμιμο» αδίκημα”; πχ  για να κόψει δέντρα ώστε εξασφαλίσει τη θέρμανση; ή να κλέψει την τράπεζα της Ελλάδος ώστε να καταβάλει το υπόλοιπο δανείων και να διασώσει την κατοικία του; ή να καταχραστεί δημόσιο χρήμα για να ταΐσει τα παιδιά του;;  μα είμαστε σοβαροί πια σε αυτόν τον τόπο;;

Και επειδή ο γέλωτας και τα ανέκδοτα χρήσιμα είναι αλλά όχι για όλες τις ώρες, ήρθε η ώρα να σταματήσουν. Και για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ή  αμφιβολία περί της αποδοχής τους, από τη μεριά μου , δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, κατηγορηματικά και απερίφραστα, ότι:
1.Προφανώς δεν υπήρξαν “αιτήσεις τέλεσης αδικημάτων”  από “ευπαθή νοικοκυριά” που ευνοούνται με τον οποιονδήποτε τρόπο, και για οποιονδήποτε λόγο.
2.Η έκταση περί ης ο λόγος, είναι απαλλοτριωμένη από τον ΟΣΕ και συνεπώς η όποια ευθύνη αφορά τα όργανα και τις υπηρεσίες του,
3.Το Δασαρχείο έχει ενημερωθεί και αναμένεται η άμεση αποστολή ανθρώπινου δυναμικού προς υποστήριξη του αναγκαίου καθαρισμού της περιοχής!

Με βάση τα παραπάνω εκτεθέντα γεγονότα και όχι απόψεις, ιδέες, φανταστικές κατασκευές, και ρητορισμούς χωρίς περιεχόμενο, και με την ευχή να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια ανάγκη απάντησης σε ψεύδη και συκοφαντίες που στόχο έχουν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη μου, σε καλώ όπως αποκαταστήσεις την αλήθεια όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες.

Με εκτίμηση

Παπαδημητρίου Φώτης

Όταν η κουτοπονηριά περισσεύει… (με αφορμή τα υποτιθέμενα ευπαθή!!! νοικοκυριά!!! του Δρεπάνου) (γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

5 σχόλια

  • Κρίμα να λοιδορούν με τέτοιον τρόπο νέα και αξιόλογα πρόσωπα της κοινότητας του Δρεπάνου. Η νέα γενιά προσπαθεί , μπορεί να μην τα κάνει όλα τέλεια. Εσείς κύριε Παπαδόπουλε τι ακριβώς κάνετε και τι θέλετε να πετύχετε είναι απορίας άξιον. Κρίμα για τον τόπο σας να κάνετε τέτοιες τοποθετήσεις . Εσείς οι νέοι εκεί στην κοινότητα .. συνεχίστε με ζήλο το έργο που αναλάβατε . Αφήστε τους παλαιούς να χτυπάνε , δεν πειράζει ..τα χτυπήματα είναι αδύναμα.

    • Συμφωνώ απόλυτα!
      Πίστεψε με, δεν αξίζει να ασχολείσαι με το γράφει ο εν λόγω, ακόμα και αν σε κατηγορεί!
      Αν απογοητευτείτε και οι λίγοι φρέσκοι και ορεξάτοι από “κενά” και χωρίς ουσία δημοσιεύματα 1) δίνεται μεγαλύτερη αξία από αυτή που αναλογεί στον συντάκτη “δημοσιογράφο” και 2) αυτός έχει πετύχει το σκοπό του.

  • Πρόεδρε!!!! Σε δυο γραμμές Τα είπες όλα !!!!
    «Η δική σου ιδιότητα παραμένει ένας γρίφος…»
    « σίγουρα δεν είναι τα λαϊκά δικαστήρια του Δρεπάνου, με σένα σε ρόλο Εισαγγελέα!»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.