Όταν σε κυνηγούν οι Ερινύες…. (Αποδέκτης ο Φώτης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Κοινότητας Δρεπάνου – Γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

2 Σεπτεμβρίου 2021
10:48

 

Πανικοβλήθηκε όπως ήταν και αναμενόμενο άλλωστε, μετά την δημοσίευση στην ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr άρθρο μου που αφορούσε στον καθαρισμό από δένδρα και θάμνους την εδώ και πολλά χρόνια ανενεργή γραμμή του τραίνου που διέρχεται του χωριού. Ποιος πανικοβλήθηκε; Μα ποιος άλλος, ο Φ.Π.. Γιατί στο όλο θέμα που προέκυψε εμπλέκεται και ο ίδιος…

Σαν να μην έφθανε όμως αυτό με ένα κείμενο απάντηση προς εμένα αργά χθες την νύχτα (που το συνέταξε τρίτο πρόσωπο, μάλλον Δικηγόρος) με καλεί να αποκαταστήσω την αλήθεια!!!

Ας δούμε όμως όλο το χρονολόγιο αναλυτικά.

Τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι του χωριού είδαν συγχωριανούς να προβαίνουν σε κοπή δένδρων στην ανενεργή γραμμή του τραίνου προς καθαρισμό της. Είναι κάτι που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς τα δένδρα που έχουν κοπεί είναι και ζωντανά δένδρα και όχι μόνον ξερά όπως και θα έπρεπε. Αυτό μου μεταφέρθηκε εν είδη ενημέρωσης και ασχολούμενος με το όλο θέμα διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά κενά.

Πρώτον. Για να ξεκινήσει μία τέτοια διαδικασία πρέπει πρώτα να ενημερωθεί το Δασαρχείο και αυτό είναι αρμόδιο να υποδείξεις τις όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν πάντοτε με την εποπτεία ενός υπευθύνου που θα ορισθεί από τον φορέα που ανήκει ο χώρος. Καλή ώρα ο Ο.Σ.Ε.. Κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον Ο.Σ.Ε. και εδώ είναι οι τεράστιες ευθύνες του. Γιατί αφέθηκε στην “καλή” θέληση αυτών που έδωσε την άδεια να προχωρήσουν στον υποτιθέμενο καθαρισμό της γραμμής…

Δεύτερον. Οι κάτοικοι που εμπλέκονται είναι πέντε (5) στον αριθμό και κανένας τους δεν ανήκει στην κατηγορία των ευπαθών νοικοκυριών που χρήζουν βοήθειας σε ότι αφορά την ξυλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της θέρμανσης στην χειμερινή περίοδο.

Τρίτον. Οι αιτήσεις να τους παραχωρηθεί η άδεια από τον Ο.Σ.Ε. δεν έγιναν από του ίδιους αλλά από τον Φ.Π. πρόεδρο της Κοινότητας Δρεπάνου!!!(δείτε το χθεσινό μου άρθρο παρέμβαση**)

Τέταρτον. Μόλις χθες και μετά την δημοσίευση του άρθρο μου έλαβε γνώση ο Δασάρχης και κάλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας να ενημερωθεί για το όλο θέμα – πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Τις προηγούμενες ημέρες η κοπή των δένδρων συνεχίζονταν κανονικότατα…

Πέμπτον. Από ότι γνωρίζω ο Ο.Σ.Ε. παραχωρεί άδεια για τέτοιου είδους παρεμβάσεις μόνον σε ευπαθείς ομάδες που έχουν πραγματικές ανάγκες. Δεν αποκλείω βέβαια να δίνεται άδεια γενικά σε όλους που ενδιαφέρονται.

Θέλετε και άλλα κ. Φ.Π.;

Πού είναι λοιπόν τον ψέμα και θέλατε την αποκατάσταση της αλήθειας;

Οι Ερινύες σας κυνηγούν… και σας οδηγούν σε τραγικά λάθη. Παιδαριώδη θα έλεγα.

Σε ότι αφορά τώρα τους χαρακτηρισμούς που δίνεται στο άρθρο μου και σας τους “έγραψαν” άλλοι, σας τους επιστρέφω δις. Η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να σας ανεχθώ ξανά. Ακόμη στην προσπάθεια που κάνετε να αμφισβητήσετε την ιδιότητα μου, σας δηλώνω ότι έχετε μπερδευτεί και ότι η ανασφάλεια που σας διακατέχει σας ακυρώνει παντελώς..

Για δε την προσωπική επίθεση που λέτε οτι σας κάνω, σας το ξαναλέω. εμένα δεν με κυνηγούν οι Ερινύες. Εσάς, ναι.

Ενημερωτικά σας λέω ότι είμαι από τους παλαιότερους εν ενεργεία Δημοσιογράφους στην Δυτική Μακεδονίας. Μήπως θέλετε και άλλα…

Ότι παρουσιάζεται στο κείμενο μου είναι μετά από διασταύρωση στοιχείων. Ρεπορτάζ το λέμε εμείς οι Δημοσιογράφοι. Από τους αρμόδιους φορείς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε. που εδρεύει στην Έδεσσα και τον Δασάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος την Ημερήσια Διάταξη του Χωριού κ. Φ.Π. δεν την ορίζεις εσύ με τα φερέφωνα σου και τα παπαγαλάκια σου αλλά η κοινωνία του χωριού. Το ΟΛΟΝ.

* Πρόεδρος της Κοινότητας Δρεπάνου

** Ηλεκτρονική Δ/νση του χθεσινού μου άρθρου

https://kozan.gr/archives/360489

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Σεπτέμβρης 21

16 σχόλια

  • Δυστυχώς πολλή κακία…Και οι λίγοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω αποτρέπονται… Βρείτε τα πρώτα με τον εαυτό σας κ. παπαδοπουλε

  • Ο πρόεδρος την δουλειά του θέλει να κάνει αλλάε λάθος τρόπο. Είναι δραστήριος κάνει Πόλα έργα για την κοινότητα αλλά είναι Κάπια πράγματα που θέλουν προσοχή όπως το κόψιμο τον δέντρο ? χωρίς να το κάνει εσκεμμένα απλά το κάνει χωρίς να ξέρει την διαδικασία μάλλον δεν τον ενημέρωσαν καλά
    Πρόεδρε συνέχιζε να κάνεις τα έργα όπου θες αλλα μην τους αφήνεις να σε αδιαζουν

  • Tι ασχολείσαι ρε θεόφιλε ο προεδρος νομίζει ότι ειναι άτρωτος και δεν δεχεται καμια κριτική αρνητική προς το πρόσωπό του νομίζοντας ότι όλα τα κάνει τελεια όταν αυτός πριν κατεβει στις εκλογές ελεγε και σχολιαζε το παλιο συμβουλιο για αδιαφορια και αλλα πόσα και τωρα που αποδεικνύεται χειρότερος τον ενοχλει και η κριτική.Ολα τελεια προεδραρα και τα αδεσποτα καλα κρατουν κανε μια βολτα στο κεντρο του χωριου μετρα πόσα ειναι κανε και καμια βολτα απο το δασακι να δεις τι φαση που ειναι τιγκα στα σκουπιδια και οταν φερεις κανενα μεγαλο εργο για το χωριο θα μαστε πρωτοι που θα σε χειροκροτήσουμε!

  • Κανέναν διορθωτή δεν έχετε, για να σας διορθώνει συντακτικά και ορθογραφικά λάθη που βγάζουν μάτι;
    Έλεος, κάπου. Δημοσιογράφοι δηλώνετε….

  • Επειδή κ. Παπαδόπουλε λέτε ότι είστε από τους ποιο παλιούς δημοσιογράφους ( στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι ) θέλω να μου απαντήσετε αν είστε μέλος της ΕΣΗΕΑ η της Ε.Π.Η.Μ.Β.Ε (Ενωση Συντακτων Βορειου Ελλαδος.)

  • Κύριε Παπαδόπουλε, εντελώς καλοπροαίρετα και χωρίς να σας γνωρίζω, θα ήθελα να επισημάνω δυο πράγματα. Δεν ξέρω και δε με νοιάζει τι διαφορές έχετε με τον πρόεδρο (γιατί άλλωστε είμαι από άλλο χωριό) θα σταθώ όμως στα κείμενά σας. Όταν δηλώνεται δημοσιογράφος και δη εκ των παλαιότερων, δεν νοείται να μη γνωρίζεται την ελληνική γλώσσα. Και γιατί το λέω αυτό; γιατί όταν γράφεται ένα κείμενο δημοσιογραφικό, θα πρέπει να σέβεστε και την αισθητική του αναγνώστη. Διάβασα προσεκτικά και το προηγούμενο αλλά και το τωρινό σας άρθρο και είδα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη…θα μου πείτε και τι είμαι εγώ για να σας κρίνω; ο Μπαμπινιώτης; όχι ένας απλός πολίτης απόφοιτος λυκείου είμαι, αλλά τα στοιχειώδη τα γνωρίζω. Ο λόγος σας είναι λόγος “καφενείου ” και όχι δημοσιογράφου που απευθύνεται στο κοινό και επίσης εδώ και πολλά χρόνια το τρένο γράφεται τρένο και όχι τραίνο….γιατί το τραίνο προέρχεται από το ξενόγλωσσο train και στη απλή ελληνική απλουστεύθηκε και έγινε με ε. Και ένα τελευταίο, φαίνεται από τον τρόπο γραφής σας πως τα κείμενά σας τα γράφεται “εν βρασμώ ” ψυχής αν μου επιτρέπεται η έκφραση και γιαυτό τα λάθη και οι παραλήψεις. Είναι καλύτερα λοιπόν, κατ εμέ, που ο πρόεδρος (αν τελικά κατέφυγε σε δικηγόρο για να του γράψει το άρθρο) έπραξε έτσι αν δεν το “χει”, πάρα ένα κακογραμμένο κείμενο από ένα δηλωμένο δημοσιογράφο.
    Με όλο το σεβασμό …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.